Οι Έλληνες τρέχουν περισσότερο πλέον…

Αυξημένη συμμετοχή στο «Σπάρταθλον»

Οι Έλληνες τρέχουν περισσότερο πλέον…

Μπορεί οι περισσότεροι φίλαθλοι όταν ακούν τη λέξη «Μαραθώνιος» να σκέφτονται τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (ο οποίος φέτος, στις 31 Οκτωβρίου, θα γιορτάσει τα 2.500 χρόνια από τη συμπλήρωση της μάχης του Μαραθώνα) ωστόσο -χρονικά- προηγείται ένας άλλος αγώνας ο οποίος συνδέεται με το ίδιος γεγονός.


Ο λόγος για το Σπάρταθλον, τη διοργάνωση που αναβιώνει εδώ και 28 χρόνια τη διαδροµή του Αθηναίου Φειδιππίδη για να ζητήσει τη συµβολή της Σπάρτης προς απόκρουση των Περσών. Μια διαδρομή σχεδόν 250 χλμ!


Φέτος διεξάγεται στις 24-25 Σεπτεμβρίου µε τη συμμετοχή 330 δροµέων από 32 χώρες και -όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον», Παναγιώτης Τσακίρης- «είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι οι έλληνες δροµείς είναι πλέον 26 τω αριθμώ και ιδιαίτερα θετικό ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες γυμνάζονται και τρέχουν υπεραποστάσεις. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, μόνο για νερά χρειαζόμαστε οκτώ τόνους, και δεν βρίσκουμε χορηγούς. Ευτυχώς υπάρχουν εθελοντές».


Στα φαβορί του αγώνα των 246 χιλιοµέτρων µε τη µεγάλη διεθνή απήχηση είναι ο Αµερικανός Σκοτ Τζούρεκ ο οποίος θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ που κατέχει από το 1984 ο Έλληνας Γιάννης Κούρος με 20 ώρες και 25’ σε 250 -τότε- χιλιόμετρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top