Ασημένιος ο Κοσμίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης

Στην 4η θέση άλλοι δύο Έλληνες αθλητές

Ασημένιος ο Κοσμίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης

Ακόμα μία διάκριση πέτυχε ο Λευτέρης Κοσμίδης, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις στις ασκήσεις εδάφους στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, στη Μόσχα! Την 4η θέση στους κρίκους πήρε ο Λευτέρης Πετρούνιας και την αντίστοιχη στη δοκό ισορροπίας η Βάσω Μιλλούση.

Ο Κοσμίδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 14,500 βαθμούς, ενώ στον προκριματικό είχε τερματίσει πρώτος (15,700 βαθμοί). Δύο σημαντικά λάθη στέρησαν από τον 20χρονο Έλληνα πρωταθλητή σημαντικούς βαθμούς.

«Μεγαλύτερη σημασία είχε ο προκριματικός, όπου όλα πήγαν όπως έπρεπε. Στον τελικό, που ήταν σαν σόου, η εμφάνισή μου δεν ήταν εξίσου καλή, αλλά πάντοτε είναι πολύ θετικό το να κατακτάς μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση», σχολίασε ο ίδιος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν τα κατάφερε στον τελικό των κρίκων και κατετάγη 4ος με 15,250 βαθμούς, εξαιτίας ενός σφάλματος που έκανε προς το τέλος του προγράμματος. «Βιάστηκα και "έφυγα" λίγο πιο νωρίς, με συνέπεια να λυγίσουν τα χέρια μου στο αιώρημα. Ήταν κάτι που συνέβη λόγω κούρασης, αλλά και λόγω επιπολαιότητας. Αν είχα αποφύγει αυτό το λάθος, θα ήμουν σίγουρα μέσα στα μετάλλια», δήλωσε ο 21χρονος αθλητής.

Από την πλευρά της, η Βάσω Μιλλούση ήρθε 4η στην δοκό ισορροπίας με 14,075 βαθμούς. «Αξίζαμε το μετάλλιο. Η Βάσω έκανε ένα βηματάκι στην έξοδο, αλλά οι κριτές αντιμετώπισαν με πολύ μεγαλύτερη πολύ μεγαλύτερη επιείκεια κάποια σημαντικότερα λάθη των άλλων αθλητριών», είπε ο προπονητής της, Κώστας Σιούτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top