Νέα ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη

Κατηγορείται για υποκίνηση βίας σε αγώνες

Νέα ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη

Ποινικές διώξεις κατά ήδη διωχθέντων για το κύκλωμα της μπάλας αλλά και ορισμένων προσώπων που πρωταγωνιστούν στο πρώτο κύμα διώξεων άσκησε η εισαγγελία. Το όνομα που ξεχωρίζει ωστόσο είναι αναμφισβήτητα αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατηγορείται ότι μαζί με τους Τσακογιάννη και Παπαδόπουλο κατηγορούνται για υποκίνηση βίας από στοιχεία που συνέλεξε το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας που παρακολουθούσε μέσω του ειδικού κοριού της ΕΥΠ πρόσωπα από τον χώρο της νύχτας!

Από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών, εκτός από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής απάτης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε το αδίκημα της «υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», κάτι που ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα. Όπως προέκυψε από τις συνομιλίες, οι τρεις κατηγορούμενοι συνεννοήθηκαν ώστε να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της «Θύρας 7» στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος των Πατρινών Αλέξης Κούγιας!

Μάλιστα, από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Ι. Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για τη μετακίνηση των οπαδών! Παράλληλα προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης σε άλλη ��υνομιλία επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός! Από τις ίδιες συνομιλίες προκύπτει ότι μία από τις τρεις ομάδες που δρούσαν στήνοντας αγώνες ήταν οι Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος, ενώ μάλιστα προέκυψε ότι ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος!

Από την προανάκριση προέκυψε ακόμη ότι ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για παράνομο στοίχημα, ενώ εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 41 ύποπτους αγώνες, προκύπτει ότι άλλοι 16 είχαν στηθεί προκειμένου οι παράγοντες να αποκομίσουν ίδιον όφελος από τις 13 Φεβρουαρίου του 2011 έως τις 18 Απριλίου. Τέλος, από την απομαγνητοφώνηση των νέων συνομιλιών προέκυψαν εκτός από τα ήδη γνωστά πρόσωπα και νέα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος, παράνομο στοιχηματισμό και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Κατά περίπτωση κατηγορούμενοι είναι οι Χρήστος Σφήκας (διαιτητής), Χρήστος Κανελλάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός), Απαρεσίδο Άλβες Λουί Μιγκέλ (ποδοσφαιριστής Ιωνικού), Γιώργος Σέγγος (διαιτητής), Γιώργος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής Διαγόρα), Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα), Ευθύμιος Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής), Ιωάννης Αρφάνης (γεν. αρχηγός Ηλιούπολης), Ιωάννης Κομπότης (πρόεδρος Λεβαδειακού), Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης), Αναστάσιος Θάνος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής), Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος Αγροτικού Αστέρα), Ηλίας Φυντάνης (πρ. αστυνομικός-προπονητής), Βασίλης Αδαμάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα), Ηρακλής Νύκταρης (παράγοντας ΟΦΗ).

Δήλωση - απάντηση Μαρινάκη

Μετά την γνωστοποίηση της άσκησης νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάς δήλωσε: «Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση απορρίπτω τη νέα μεθόδευση προσβολής μου, ως ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη. Όσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή μου μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και θα λάβουν σκληρή απάντηση. Το ψέμα δε προσλαμβάνει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις, όταν αναφέρονται γεγονότα που ουδέποτε έγιναν. Μου είναι αδιανόητο το όνομά μου να αναφέρεται σε συνομιλίες τρίτων, σε σχέση με αξιόποινη συμπεριφορά με την οποία ουδεμία έχω σχέση. Αλλά ακόμα περισσότερο με προβληματίζει ότι αυτό κρίνεται αρκετό για να δώσει την αφορμή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μου.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top