Η Καρολίνα Πλίσκοβα «εκθρόνισε» την Σερένα- Αποκλείστηκε από τον τελικό του US Open

Θα την θυμάται ως μία από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα της

Η Καρολίνα Πλίσκοβα «εκθρόνισε» την Σερένα- Αποκλείστηκε από τον τελικό του US Open

Ως μία από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα της, θα θυμάται η Σερένα Ουίλιαμς το US Open του 2016.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τένις, αποκλείστηκε από τον τελικό του κορυφαίου τουρνουά, καθώς ηττήθηκε 6-2, 7-6 από την εκπληκτική Τσέχα, Καρολίνα Πλίσκοβα, που βρίσκεται στο Νο 11 του κόσμου.


Η 24χρονη Πλίσκοβα, που θα διεκδικήσει το πρώτο σπουδαίο τρόπαιο στην καριέρα της με αντίπαλο την Γερμανίδα, Ανζελίκ Κέρμπερ, στέρησε από την 34χρονη Ουίλιαμς, την δυνατότητα να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ της Στέφι Γκραφ με 22 κατακτήσεις Γκραν Σλαμ, ενώ παράλληλα την έριξε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα βρεθεί από την ερχόμενη Δευτέρα, η Ανζελίκ Κέρμπερ. Η Γερμανίδα τενίστρια επικράτησε στον έτερο ημιτελικό, της Καρολίν Βοζνιάτσκι από την Δανία με 6-4, 6-3.

Η Ουίλιαμς είναι στο Νο. 1 του κόσμου για 186 συνεχείς εβδομάδες και κατάφερε να ισοφαρίσει το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, αυτό της θρυλικής, Στέφι Γκραφ, αλλά όχι και να το ξεπεράσει. Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ, που απέτυχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, είχε επιστρέψει στο Νο. 1 του κόσμου στις 18 Φεβρουαρίου του 2013.

Από τότε ήταν πάντα στην πρώτη θέση του κόσμου και θα παραμείνει εκεί για λίγες μόνο ημέρες ακόμη, καθώς ηττήθηκε από την Πλίσκοβα, μετά από 1 ώρα και 25 λεπτά αγώνα, σε μια από τις πιο απογοητευτικές ήττες σε ολόκληρη την καριέρα της. Για δεύτερη συνεχή χρονιά έμεινε εκτός τελικού στο «Grand Slam» της πατρίδας της, το οποίο κατέκτησε έξι φορές, το 1999, το 2002, το 2008, το 2012, το 2013 και το 2014.

«Είμαι απογοητευμένη, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα και η Καρολίνα δίκαια προκρίθηκε στον τελικό», δήλωσε σχετικά η Ουίλιαμς, ενώ για την απώλεια της πρωτιάς στην παγκόσμια κατάταξη τόνισε: «Στο χέρι μου είναι να ανέβω ξανά στην κορυφή. Πιστεύω στον εαυτό μου και θα προσπαθήσω τους επόμενους μήνες να επανέλθω στο Νο 1.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top