Με το δεξί τους Παραολυμπιακούς η Ελλάδα: Χρυσός ο Κωνσταντι��ίδης-Χάλκινος ο Ζησίδης

Διπλός θρίαμβος με το «καλημέρα» στη σφαίρα

​Μετάλλια με το «καλημέρα σας» κατάφερε να κερδίσει η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, χαρίζοντας τις πρώτες διακρίσεις στη χώρα μας.

Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης μπήκαν «με το δεξί» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, με τον πρώτο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο και τον δεύτερο το χάλκινο, στη σφαίρα κατηγορίας F32.

Συγκεκριμένα ο «χρυσός» Κωνσταντινίδης, αν και ασχολείται με τον αθλητισμό τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισε προβλήματα με τη μέση του κατάφερε να ρίξει τη σφαίρα πιο μακριά από τον καθένα και ν` ανεβάσει την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό. Στην πρώτη προσπάθεια είχε ε��ίδοση 9.82μ δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

stivos1.jpg
Ότι δεν κατάφερε στην πρώτη βολή, το πέτυχε στην δεύτερη. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου. Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδο��η που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Ο «χάλκινος» Ζησίδης από τη πλευρά του, έριξε την σφαίρα στο πρώτο σετ βολών στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.

Όσον αφορά στο Νίκο Γονιό κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top