Μούτκο σε IAAF: «Οι καθαροί αθλητές να πάνε στους αγώνες»

Τι αναφέρει η επιστολή του Ρώσου αξιωματούχου

Μούτκο σε IAAF: «Οι καθαροί αθλητές να πάνε στους αγώνες»

Επιστολή προς την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου και προσωπικά προς τον πρόεδρο της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, απέστειλε ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ζητώντας να δοθεί η άδεια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε εκείνους τους αθλητές/τριες, που δεν έχουν καμιά εμπλοκή στο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

«Πιστεύω πως είναι άδικο οι ποινές αποκλεισμού να επεκτείνονται σε όλους τους αθλητές, ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, όπως είναι η Γέλενα Ισινμπάγιεβα, η οποία έχει υποβληθεί σε πολλούς ελέγχους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή του Ρώσου αξιωματούχου.

Οι αθλητές/τριες ήταν αντίθετοι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η IAAF σε όλη την ομάδα στίβου, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ στη χώρα που συντάραξαν τον παγκόσμιο στίβο και κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού (IAAF).

Οι αθλητές ισχυρίσθηκαν ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα πρέπει θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία. Η απόφαση, όμως, του διαιτητικού δικαστηρίου της Λοζάνης ήταν αρνητική και έχασαν το δικαίωμα της συμμετοχής.

Τώρα ο Μούτκο ζητά από την IAAF να δώσει το δικαίωμα συμμετοχής σε εκείνους τους Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top