Ποινική έρευνα για τον αποκλεισμό των Ρώσων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο στόχαστρο ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντιντόπινγκ

Ποινική έρευνα για τον αποκλεισμό των Ρώσων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργ��νισμού αντιντόπινγκ της χώρας διεξάγεται στη Ρωσία, μετά την απόφαση – «βόμβα» για αποκλεισμό της ομάδας στίβου από τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ομοσπονδιακοί ερευνητές, ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Όπως πιστεύεται, ο Ροντσένκοφ χρησιμοποίησε την εξουσία αντίθετα με τα νόμιμα συμφέροντα του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, προκειμένου να εξαγάγει προσωπικά οφέλη, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η εξεταστική επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων της Ομοσπονδίας Αθλητισμού της Ρωσίας για παρόμοια περιστατικά που σχετίζονται με την περίοδο 2009-2013.

Ο πρώην επικεφαλής στο εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας, ο οποίος αργότερα διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει πολύ για το πώς η Ρωσία προσπάθησε να συγκαλύψει δεκάδες αθλητές της που έλαβαν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το 2004, η ρωσική ερευνητική επιτροπή ντόπινγκ διέταξε τους υφισταμένους της να ανακυκλώνουν τα δείγματα, παρά τη δέσμευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) να τα αποθηκεύουν μέχρι νεωτέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top