Ύψιστη τιμή για την Βούλα Κοζομπόλη:Τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015»

Από την ΔΟΕ

Το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής απονεμήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη για την προσφορά της στον αθλητισμό.
12233512_10153148578216717_985592756_n.jpg
(Lydia Nsekera-Βούλα Κοζομπόλη)

Η βράβευση στην κα Κοζομπόλη έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης από την Lydia Nsekera (chair of the IOC Women in Sport Commission), παρουσία του Προέδρου κ. Bach και των λοιπών μελών της ΔΟΕ, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Καπράλου, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία κ.Μάνεση και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μία αναγνώριση για την προσφορά της κα Κοζομπόλη στην προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας στο γενικότερο πληθυσμό της χώρας μας, ως Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και παράλληλα αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση ης υποστηρικτικής της δράσης στην προαγωγή του γυναικείου αθλητισμού, καθώς και την ανάπτυξη της γυναικείας υδατοσφαίρισης από την οποία προέρχεται.

Συνολικά απονέμονται έξι βραβεία, ένα παγκοσμίου επιπέδου και ένα ανά ήπειρο. Η ΔΟΕ με αυτή την ετήσια εκδήλωση θέλει να προωθήσει την πρόοδο των γυναικών σε όλους τους τομείς στον αθλητισμό. Αυτό που λαμβάνεται υπόψη για την απονομή των βραβείων είναι κάποιο σημαντικό επίτευγμα ή η συνεισφορά για την ανάπτυξη, την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και των νεότερων κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα του παγκόσμιου αθλητισμού. Επιπλέον στην κα Κοζομπόλη αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της για την ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και της παροχής ίσων ευκαιριών, τόσο στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στις θέσεις ευθύνης (ήτοι προπονήτριες, διαιτητές, manager και στελέχη ) του αθλητισμού.
kozompoli6.jpg

Για την Αφρική το βραβείο έλαβε η κα Μervat Hassan, για την Ασία η κα Shaikha Hayat Bint AbdulazizAl-Khalifam, για την Αμερική η κα Σάρα Ροζάριο και για την Ωκεανία η κα Cathy Freeman και το παγκόσμιο βραβείο δόθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ως κάτοχος του βραβείου για την Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το διεθνές βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. Είναι ένα επιπλ��ον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Καπράλο, για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου ολυμπιονίκες για την συνεργασία τους, για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών».


Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, η βράβευση της Βούλας Κοζομπόλη και θέλω να την συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου. Με τις προσπάθειες που κάνει μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο των γυναικών στον Ολυμπισμό και τον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι η βράβευσή της, θα της δώσει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσει το έργο της, προβάλλοντας παράλληλα τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο».

Εκτός από το βραβείο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραδώσει στην Βούλα Κοζομπόλη το ποσό των 30.000 δολαρίων, το οποίο πρέπει να διαθέσει αποκλειστικά για την πραγματοποίηση δράσεων για την προώθηση της ισότητας των γυναικών στον αθλητισμό.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top