Η «μάχη» της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε τις πόλεις

Πέντε είναι τελικά οι πόλεις που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Πρόκειται για το Λος Άντζελες (που αντικατέστησε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα της Βοστόνης), το Αμβούργο, τη Βουδαπέστη, το Παρίσι και τη Ρώμη. Το Τορόντο και το Μπακού είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά τις τελευταίες ημ��ρες αποσύρθηκαν, λόγω της μικρής υποστήριξης από χορηγούς. Η ΔΟΕ θα αποφασίσει για τη διοργανώτρια πόλη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Περού.

Από αυτές τις πέντε πόλεις, το Αμβούργο και η Βουδαπέστη δεν έχουν διοργανώσει ποτέ κατά το παρελθόν τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του πλανήτη. Αντίθετα, το Παρίσι φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1900 και το 1924 (δηλαδή ακριβώς έναν αιώνα πριν από τους τωρινούς Αγώνες που διεκδικεί), το Λος Άντζελες το 1932 και το 1984 και η Ρώμη μια φορά το 1960.

Στην ιστορική διαδρομή, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχικά διεξήχθησαν με απευθείας ανάθεση από τη ΔΟΕ σε πόλεις, το 1896 στην Αθήνα, το 1900 στο Παρίσι και το 1904 στο Σεντ Λούις.

Εκείνη τη χρον��ά, η οριστική απόφαση της ΔΟΕ ήταν να δοθούν οι Αγώνες σε πόλη των Η.Π.Α. και συνυποψήφια πόλη ήταν και το Σικάγο, ωστόσο επιλέχθηκε το Σεντ Λούις λόγω της μεγάλης διεθνούς εμπορικής έκθεσης που φιλοξενούσε. Έκτοτε η «μάχη» των υποψηφιοτήτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε να «φουντώνει» και φυσικά στις μέρες μας έχει κορυφωθεί.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top