Προκριματικά Euro 2016:Μια... ανάσα από τα τελικά Γερμανία και Πορτογαλία

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Προκριματικά Euro 2016:Μια... ανάσα από τα τελικά Γερμανία και Πορτογαλία
Αγκαλιά με την πρόκριση στα τελικά του EURO, για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε η Αλβανία, όμως το γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις από την Πορτογαλία και η ήττα με 1-0 στα Τίρανα για τον 9ο προκριματικό όμιλο, δίνει παράταση στην αναμονή για το όνειρό της.

Κι αυτό γιατί η Δανία «πέταξε» βαθμούς στο Ερεβάν (0-0 με την Αρμενία) κι έτσι οι Αλβανοί, παρά την αποψινή ήττα, την πρώτη στα προκριματικά, κρατούν την τύχη τους (για τη 2η προνομιούχο θέση) στα δικά τους χέρια, αφού έχουν να δώσουν ένα ματς παραπάνω από τους Δανούς. Από τη δική τους μεριά οι Πορτογάλοι του Φερνάντο Σάντος βρίσκονται πλέον με το «ένα πόδι» στα τελικά.

Μια... ανάσα από την οριστική πρόκριση στα τελικά βρίσκεται και η Γερμανία, που πέρασε νικηφόρα 3-2 από τη δύσκολη έδρα της Σκοτίας, την ίδια στιγμή που η Πολωνία «ξέσπασε» με 8-1 στο Γιβραλτάρ. Όμως η νίκη με 1-0 της Ιρλανδίας επί της Γεωργίας, κρατάει -έστω μαθηματικά- ανοιχτή ακόμη την κατάσταση στον 4ο όμιλο.

Ο Κάιλ Λάφερτι είναι ο απόλυτος «ήρωας» που οδηγεί τη Βόρεια Ιρλανδία στους τελικούς του EURO 2016. O επιθετικός της Νόριτς ισοφάρισε 1-1 την Ουγγαρία και κράτησε την ομάδα του στην κορυφή του 6ου ομίλου, όπου μετέχει και η Ελλάδα. Οι Ούγγροι «άγγιξαν» τη νίκη που θα αύξανε κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν έως το τέλος του γκολ του Γκούζμιτς στο 74.

Η Φινλανδία, έστω και δύσκολα, έκαμψε την αντίσταση των Νησιών Φαρόε με 1-0.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top