Το ελληνόπουλο που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με τα χρώματα της Γερμανίας

Αυτή είναι η ζωή του Σιδέρη Τασιάδη

Το ελληνόπουλο που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με τα χρώματα της Γερμανίας

​Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε με τα χρώματα της Γερμανίας και όχι της Ελλάδας ο ομογενής Σιδέρης Τασιάδης στο κανόε καγιάκ.

Πρώτος ήρθε ο Γάλλος Τόνι Εστανγκέ με επίδοση 97.06 στον τελικό ενώ ο Τασιάδης έκανε 98,09. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο Σλοβάκος Μίχαλ Μάρτικαν, με 98.31.

Ο Σιδέρης Τασιάδης σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπεί την χώρα που μεγάλωσε και του έδωσε την δυνατότητα να αναδειχτεί πέρυσι πρωταθλητής Ευρώπης. Γεννήθηκε στο χωριό Κόμαρα κοντά στην Ορεστιάδα όταν στα 10 του χρόνια οι συνθήκες ανάγκασαν τους γονείς του να τον πάρουν και να μεταναστεύσουν στην Γερμανία.

Εκεί εγκαταστάθηκαν στην πόλη 'Αουγκσμπουργκ όπου και άρχισε να προπονείται. Γυμνάζεται έχοντας προπονητές τους Κλάους Γκέμπχαρντ και του Γιούργκεν Κόλλερ.

Μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα που απέσπασε και την ανάδειξή του ως Πρωταθλητής Ευρώπης μέσα στο 2012 οι Γερμανοί τον τίμησαν με τη βοήθειά τους στην προετοιμασία εντάσσοντάς τον στην προολυμπιακή ομάδα, ενώ μπήκε και στην αστυνομία, θέση που θα αναλάβει μετά το τέλος της καριέρας του, αφού τώρα πληρώνεται κανονικά από την ομοσπονδία του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τασιάδης σε συνέντευξη που έδωσε σε γερμανούς δημοσιογράφους λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που θα κέρδιζε κάποιο μετάλλιο θα κρατούσε στα χέρια του μόνο την γερμανική σημαία και όχι την Ελληνική.

Ο ίδιος υποστήριξε τότε ότι πλέον νιώθει "σπίτι" του τη Γερμανία, τη χώρα που θεωρεί ότι τον πρόσεξε και εκτίμησε τις δυνατότητές του και το πάθος που είχε από μικρή ηλικία για το νερό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top