Πόλο Ανδρών: Ελλάδα- Ιταλία Ισοπαλία... που μοιάζει με νίκη!

Όλα τα νέα από τις «μάχες» των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς

Πόλο Ανδρών:  Ελλάδα- Ιταλία Ισοπαλία... που μοιάζει με νίκη!

πρώτη ανάρτηση: 31 - 07 - 2012, 12:30

Με 7- 7 έληξε ο δεύτερος αγώνας της εθνικής πόλο κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλίας! Οι Έλληνες αθλητές, μετά τον πρώτο τους αγώνα και την ήττα από την Κροατία, αγωνίστηκαν σ'ένα δυνατό παιχνίδι, με πολύ καλό αποτέλεσμα.
Ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέχει την 18η θέση στη γενική κατάταξη μετά την 3η ιστιοδρομία στα σκάφη τύπου Laser. Ο Γιάννης Μιτάκης ακυρώθηκε στην 5η κούρσα των Finn για πρόωρη εκκίνηση. Την 14η θέση κατέχει η Σκαρλάτου στην 1η Ιστιοδρομία των RS-X γυναικών, ενώ στη 10η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκονται οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στην κατηγορία Star. Ο Βύρων Κοκκαλάνης έκανε καλή αρχή στα RS:X, καθώς μετά από δύο ιστιοδρομίες κατέχει την 6η θέση. Από την άλλη, με καλύτερη εμφάνιση αυτήν της 4ης ιστιοδρομίας, οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης εξακολουθούν να παραμένουν στην 19η θέση της κατάταξης στα 49er, ενώ την 29η θέση έχει η Αγραφιώτη μετά την 3η ιστιοδρομία στην κατηγορία των Laser Radial!
Ισοπαλία σαν νίκη για την εθνική ομάδα πόλο
Με 7-7 έληξε ο αγώνας της εθνικής πόλο ανδρών, μια ισοπαλία που μοιάζει με νίκη, αφού ο βαθμός αυτός σε συνδυασμό με το ευκολότερο πρόγραμμα που έρχεται στη συνέχεια μας αφήνει να ελπίζουμε και σε πλασάρισμα στην 2η θέση. Συγκλονιστικό ήταν το τελευταίο 1,5 λεπτό, που παραλίγο ο αρχηγός Γιώργος Αφρουδάκης, να έφερνε το 8-7.

Ο Χειμώνας 21ος στην 3η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, 1ος ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης

Ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 21η θέση επί συνόλου 49 συμμετεχόντων στην τρίτη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κύπριο Παύλο Κοντίδη, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 1:01:59. Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τρεις ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης είναι δεύτερος με 14 βαθμούς ποινής, ενώ ο Χειμώνας είναι 18ος με 53 βαθμούς ποινής. Στην κορυφή της γενικής βρίσκεται ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι με 5 βαθμούς ποινής.

Ακυρώθηκε ο Μιττάκης στην 5η κούρσα των FINN
Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε η ημέρα στα Finn για τον Γιάννη Μιτάκη, ο οποίος δέχθηκε ποινή για πρόωρη εκκίνηση στην 5η ιστιοδρομία. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έχει 68 βαθμούς ποινής, ωστόσο, εάν αυτή είναι η χειρότερη κούρσα του, έχει τη δυνατότητα να... ξεφορτωθεί τους 25 βαθμούς της, και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια της συγκεκριμένης κλάσης
Στην 14η θέση η Σκαρλάτου στην 1η Ιστιοδρομία
Η Αγγελική Σκαρλάτου κατέλαβε τη 14η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία της κλάσης RS-X γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έμεινε 3 λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από την Ισραηλινή Λι-Ελ Κορσίζ, που τερμάτισε πρώτη σε 30:14.
Παπαθανασίου και Τσότρας τερμάτισαν 7οι στην 5η ιστιοδρομία
Στην 7η θέση τερμάτισαν στην 5η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας και βρίσκονται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 42 βαθμούς ποινής. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν δύο λεπτά και 23 δεύτερα μετά τους Βρετανούς Άιεϊν Πέρσι, Άντριου Σίμπσον, που πρώτευσαν με 1:07.34, οι οποίοι προηγούνται στη γενική κατάταξη.

Δεν πήγε καλά η Αγραφιώτη

Δεν πήγε καλά στην 3η ιστιοδρομία των Laser Radial, η Άννα Αγραφιώτη καθώς τερμάτισε στην 30ή θέση, μένοντας τρία λεπτά και ένα δεύτερο πίσω από την Ιρλανδή Αναλίζ Μέρφι, που πήρε την πρώτη θέση με επίδοση 52 λεπτά και οκτώ δεύτερα. Μετά τις πρώτες τρεις κούρσες, η Αγραφιώτη είναι 29η στη γενική κατάταξη με 87 βαθμούς ποινής, την ώρα που στην κορυφή βρίσκεται η Μέρφι με 3 βαθμούς ποινής.

Καλή αρχή για τον Κοκκαλάνη

Ο Βύρων Κοκκαλάνης μπήκε καλά στον αγώνα και με 15 βαθμούς ποινής και κατέχει αυτή τη στιγμή την 6η θέση στη γενική κατάταξη μετά από δύο ιστιοδρομίες. Με την 4η και την 11η θέση ξεκίνησε στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες των RS:X , αντίστοιχα.


Σταθεροί στη 19η θέση οι Δήμου και Πετανιώτης

Αμετάβλητη παρέμεινε η θέση των Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατενιώτη στη γενική κατάταξη των 49er μετά τις δύο ιστιοδρομίες της Τρίτης. Το δίδυμο, αν και στην 4η ιστιοδρομία πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη 16η θέση, στην 3η κατέλαβε τη 19η θέση. Συνεπώς, με 73 βαθμούς ποινής, κατέχουν τη 19η θέση.

Πολύ καλός αλλά άτυχος ο Μαυρομάτης

Ο Νίκος Μαυρομάτης «σάρωσε» στον ημιτελικό του σκιτ, ωστόσο, έχασε την πρόκριση για έναν μόλις βαθμό! Ο Έλληνας σκοπευτής σημείωσε 119/125, όμως, ο Ιταλός Λουίτζι Λότζε τον άφησε έξω, κάνοντας 120/125 και αφήνοντάς τον στην 7η θέση.

Με πρωτιά στα ημιτελικά

Τερματίζοντας πρώτοι στα ρεπεσάζ του σκιφ ελαφρων βαρών προκρίθηκαν στα ημιτελικά ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής, σημειώνοντας χρόνο 6:31.13.

Εκτός Γκολομέεβ και Σαμιλίδης

Χωρίς γαλανόλευκη εκπροσώπηση θα γίνουν οι ημιτελικοί των 100μ. ελεύθερο, αφού ο Κριστιάν Γκολομέεβ, με χρόνο 50.08, κατέλαβε συνολικά την 31η θέση στα προκριματικά.

Στο μεταξύ, τα ημιτελικά των 200μ. πρόσθιο έχασε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης: ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε σε 2:14.82 και κατετάγη 28ος συνολικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top