Πές μου τι ομάδα είσαι, να σου πώ τι ψηφίζεις!

Κάντε κλικ και δείτε μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση

Πές μου τι ομάδα είσαι, να σου πώ τι ψηφίζεις!

Τι ψηφίζουμε ανάλογα με το ποια ομάδα υποστηρίζουμε κατέγραψε σε πανελλαδική δημοσκόπηση η εταιρεία marc.

Τι κι αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι οπαδός του Ολυμπιακού και ο Αλέξης Τσίπρας του Παναθηναϊκού;
Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» επέλεξαν να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του ποσοστό 20,1% και εκείνοι του «τριφυλλιού», με ποσοστό 23,2%, που είναι και το υψηλότερο, τη ΝΔ! Οχι πως οι «πράσινοι»... μαύρισαν τον Αλ. Τσίπρα. Εδωσαν και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αρκετά υψηλό ποσοστό (19%). Από τους φίλους όμως της ΑΕΚ, τον ψήφισε το 9,2%, όταν από τον ΠΑΟΚ έλαβε 15%.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν τίμησαν τον συμπατριώτη τους, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ χαμηλό ποσοστό (10%), εν αντιθέσει με τους φίλους της ΑΕΚ που τον υπερψήφισαν με 18,3%.

Μεγάλη διεισδυτικότητα παρουσίασε η ΝΔ και στην... άλλη ομάδα, με 18,8,%, ενώ είναι άξιο αναφοράς το 13,8% που έλαβε το... άλλο κόμμα από τους φιλάθλους της... άλλης ομάδας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό.

Οσο για τη Χρυσή Αυγή, εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσόστωση (10,1%) στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (17,5%) και το ΚΚΕ (14,7%) στους φίλους της ΑΕΚ.

Επίσης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 24,6% των ψηφισάντων στην κάλπη των φιλάθλων δήλωσε πως υποστηρίζει την πειραϊκή ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 20,3%, και να ακολουθούν η ΑΕΚ (με 11,4%), ο ΠΑΟΚ (8%) και η... άλλη ομάδα (10,5%), που μπορεί να είναι οποιαδήποτε πλην των ανωτέρω τεσσάρων.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδεικνύεται πως έχουν μεγάλο «ρεύμα» στους δημοσίους υπαλλήλους (33,3%) -οι «πράσινοι» περιορίζονται στο 19%- και σε όσους (όσες) ασχολούνται με τα οικιακά (32,8%), ενώ αντιθέτως ο ΠΑΟ παρουσιάζει μεγάλη συσπείρωση στους φοιτητές/σπουδαστές (34%) και στους ανέργους (28,6%). Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχο��ν το ίδιο ποσοστό (20,2%) δημοφιλίας στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με τους «πράσινους» να καταγράφουν αρνητικό ποσοστό στις νοικοκυρές (13,4%), ενώ ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να πείθει το... φοιτητικό κίνημα, καθώς καταγράφει ποσοστό μόλις 4,3%.

Η ΑΕΚ εμφανίζει μία θαυμαστή σταθερότητα (11%) στους ελεύθερους επαγγελματίες/επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, ενώ πολύ κοντά (10,9%) βρίσκονται και οι νοικοκυρές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top