Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς- Οι δύο ερωτήσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση τις γυναίκες

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Πριν ρωτήσεις ξανασκέψου

Πολλές φορές, ειδικά γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα γίνονται αποδέκτες αδιάκριτων ερωτήσεων με αποτέλεσμα να έρχονται το λιγότερο σε δύσκολη θέση.

Η πιο αγενής ερώτηση από αυτές είναι «Πότε θα κάνεις παιδιά;» ή ακόμα χειρότερο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορούν πλέον να τεκνοποιήσουν είναι «γιατί δεν έκανες παιδί».

Οι παραπάνω ερωτήσεις εκτός του ότι δεν έχουν κανένα νόημα αγγίζουν τα όρια της αδιακρισίας καθώς είναι πολλοί οι λόγοι που μία γυναίκα δεν έχει τεκνοποιήσει: μπορεί να μην έχει βρει τον κατάλληλο σύντροφο, μπορεί να μην είναι σε καλή οικονομική κατάσταση ή ακόμα χειρότερα να έχουν κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα.

Πριν ρωτήσεις λοιπόν μία το αν θα κάνει παιδιά καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Μόνο πληγές θα ξύσεις και θα την πληγώσεις.

Η δεύτερη αδιάκριτη ερώτηση είναι «Είσαι σε ηλικία παντρειάς. Πότε θα παντρευτείς;»

Άλλη μία απάντηση που δεν έχει νόημα αφού για να μην έχει γίνει, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Αν μάλιστα η γυναίκα ήθελε να παντρευτεί αλλά έπεφτε σε λάθος ανθρώπους που δεν την ενέπνεαν, με αυτή την ερώτηση μόνο πόνο μπορείς να της προκαλέσεις.

Της Δέσποινας Μαλέλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top