Το πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση

Φωτογραφια αρθρογραφου

Ή θα αλλάξει μυαλά η κυβέρνηση ή ο λαός θα αλλάξει κυβέρνηση

Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δυστυχώς έχει εξελιχθεί  σε πολιτικό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι η αιτία του προβλήματος.

Έκλεισε και κρατά κλειστές τις τράπεζες. Η οικονομία λειτουργεί δηλαδή χωρίς τραπεζικό σύστημα με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αντί να σκίσει τα μνημόνια, έσκισε το λαό και τη χώρα στα μνημόνια , αφαιρώντας  τεράστια κεφάλαια από την οικονομία  με αχρείαστες, τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία,   περικοπές.

Η αβεβαιότητα κυριαρχεί καθημερινά στην αγορά και επιδεινώνεται αντί να υπάρχει προοπτική αποκατάστασης κλίματος σταθερότητας.

Οι φτωχοί με τον ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Η χώρα φορτώθηκε νέο δάνειο 86 δις και νέα μέτρα 12,5 δις μέχρι σήμερα και άλλα 3,6 δις που συζητούνται τώρα.

Πήραν από τα χέρια της κυβέρνησης 11 δίς που είχαν απομείνει στο ΤΧΣ, το ΑΕΠ έχασε πάνω από 27 δίς, οι τράπεζες έχασαν χρηματιστηριακή αξία 25 δίς, πήραν νέα ανακεφαλαιοποίηση 5 δίς .

Εντάξει , θα μου πεις, ότι έγινε έγινε.  Αμ΄ δε.

Η κυβέρνηση αυτή δεν αλλάζει βιολί. Όχι γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν μπορεί.

Είναι στη φύση της να διχάζει και να διατηρεί κλίμα αβεβαιότητας.

Γιατί έτσι παίζει το έργο της σκληρής διαπραγμάτευσης.

Έτσι προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι αγωνίζεται γι αυτόν. Κι ας τον χρεώνει με αυτόν τον τρόπο δεκάδες δισεκατομμύρια επιπλέον.

Με διχασμούς και πολιτικές αβεβαιότητες όμως, δεν μπορούν να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες. Δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω οι καταθέσεις. Δεν μπορούν να ρισκάρουν ούτε ένα ευρώ οι επενδυτές. Δεν μπορούν να αγοράσουν επι πιστώσει οι ελληνικές επιχειρήσεις από το εξωτερικό.

Δεν μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι ούτε ένα βράδυ, οι συνταξιούχοι, οι φορολογούμενοι , ο κάθε Έλληνας , γιατί δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει…

Το πρόβλημα είναι πια, κυρίως πολιτικό. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κυβέρνηση της. Είναι το βασικό εμπόδιο της χώρας για την επιστροφή στην ομαλότητα 

Άρα ή θα αλλάξει μυαλά η κυβέρνηση ή ο λαός θα αλλάξει κυβέρνηση .

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top