Κίνδυνος πλειστηριασμού για χιλιάδες δανειολήπτες - 1,2 εκ. επιστολές από τις τράπεζες

Κινδυνεύουν ακόμη και όσοι έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη!

1.200. 000  επιστολές έχουν στείλει οι τράπεζες για ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων!  Περίπου 300.000 χιλιάδες οφειλέτες που δεν έχουν ανταποκριθεί κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας, ακόμα και όσοι έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη!

Με την αναθεώρηση του νόμου το 2015 ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει αίτηση ένταξης μπορούν να χάσουν το δικαίωμα αν από την τράπεζα χαρακτηριστούν ως μη συνεργάσιμοι.

Η Χρύσα Χριστοδούλου προσέφυγε στο νόμο Κατσέλη για να μην κληροδοτήσει τα χρέη για τη μοναδική κατοικία που έχει στον γιο της. Όταν έχασε την δουλειά της όμως, δεν μπορούσε να πληρώνει τις υπέρογκες δόσεις που της ζητούσε η τράπεζα για ένα δάνειο 170.000 ευρώ, όπως δηλώνει  η ίδια στην κάμερα του Star   

Η τρίτη επιστολή από τις τράπεζες που στην ουσία χαρακτηρίζει μη συνεργάσιμους τους δανειολήπτες έχει σταλεί σε 300.000 οφειλέτες. Πρόκειται για όσους εμφανίζουν καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο.

Όπως δηλώνει ο  δικηγόρος Μιχάλης Κούβαρης, «αυτό σε συνδυασμό με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να κορυφώσει προς το δεύτερο εξάμηνο του 2016 της κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών».

 Το μεγαλύτερο ποσοστό βέβαια όσων χαρακτηρίζονται μη συνεργάσιμοι έχουν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, δηλαδή καταναλωτικά και πιστωτικές. 

Η αναστολή των πλειστηριασμών και όλη η περιρρέουσα κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα «δεν πληρώνω» ενώ πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι η υπερφορολόγηση στα ακίνητα.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2016 τουλάχιστον 10.500 ακίνητα πέρασαν στο κράτος από αποποιήσεις κληρονομιάς και κατασχέσεις λόγω απλήρωτων φόρων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top