Μετά το μπάχαλο στις εισφορές, σε κίνδυνο τώρα η απονομή των νέων συντάξεων!

Σε όλο της το μεγαλείο αποκαλύπτεται η προχειρότητα του νόμου Κατρούγκαλου

9 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου σχεδόν 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι εισφορές θα πληρώνουν και 65.000 εν δυνάμει συνταξιούχοι έχουν καταθέσει αιτήσεις αλλά δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη διότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ο συντάξιμος μισθός τους!

Η ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορεί να βρει τον αλγόριθμο για τον συντελεστή ετήσιας μεταβολής μισθών,  ώστε να αναπροσαρμόσει την αξίας των μηνιαίων αποδοχών κάθε ασφαλισμένου σε σημερινές αξίες!

Όπως δηλώνει ο Αντώνης Κουρούκλης,  Πρόεδρος Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δεν είναι μόνο η δυσκολία σχετικά με τον υπολογισμό του συντελεστή ετήσιας μεταβολής μισθών που καθυστερεί την απονομή νέων συντάξεων,  αλλά και η αδυναμία προσδιορισμού αντίστοιχου συντελεστή για τις παλαιές συντάξεις που καθιστά προς το παρόν αδύνατο τον επαναϋπολογισμό τους!

Με βάση το μνημόνιο,  έως τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχει επαναϋπολογίσει το σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να θυσιάσει την προσωπική διαφορά ανάμεσα στην παλιές και τις επαναϋπολογισθείσες συντάξεις. 

Από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς αλλά και από την μείωση του αφορολόγητου οι χαμηλοσυνταξιούχοι αναμένεται να χάσουν μία έως δύο συντάξεις τον χρόνο!

Την ίδια στιγμή αμφίβολη είναι και η απονομή 95.000 νέων συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 με κίνδυνο τα 859 εκατ. ευρώ που έχουν εκταμιευτεί  για τον σκοπό αυτό

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top