Η αξιολόγηση το "μενού" στις Βρυξέλλες στο δείπνο θεσμών και Ελλήνων υπουργών

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

Η αξιολόγηση αποτελεί το «κύριο πιάτο» στις Βρυξέλλες,  στο δείπνο αυτή την ώρα μεταξύ των  εκπροσώπων των θεσμών και των Ελλήνων υπουργών ( Ευκλείδη  Τσακαλώτου, Γιώργου Χουλιαράκη και Έφης Αχτσιόγλου) που συμμετέχουν σε αυτή την φάση στην διαπραγμάτευση.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα, κάθε πλευρά πάντως φέρεται μέχρι στιγμής να επιμένει στις θέσεις της.              

Ο Θ. Αθανασίου τόνισε ότι σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο οι εταίροι επιμένουν στις θέσεις τους για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, χωρίς καμία μεταβολή στις απαιτήσεις τους, ενώ παράλληλα ζητούν από την Ελλάδα να βρει έναν τρόπο να μειώσει την προσωπική διαφορά στις συντάξεις το 2019 και όχι σταδιακά το 2019 και το 2020, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.  

Ο ανταποκριτής του Star υπενθύμισε  το σημερινό μήνυμα κοινοτικού αξιωματούχου ότι  «αν δεν συμφωνήσουμε σήμερα τότε όλα τα δεδομένα αλλάζουν», ενώ προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα είναι «καταστροφική» από εκείνο το σημείο και μετά. Όπως πρόσθεσε ο Θ. Αθανασίου, πρόκειται για μια ύστατη έκκληση από πλευράς εταίρων, με το ενδιαφέρον πλέον να προσδιορίζεται στο αν θα υπάρξει από σήμερα το βράδυ μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής στην Μάλτα, ανακοίνωση για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Αν αυτό συμβεί, ανοίγει και ο δρόμος για την σύγκληση έκτακτου  Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να πραγματοποιηθούν οι εκταμιεύσεις και να τελειώσει επιτέλους  το «σίριαλ» της β΄ αξιολόγησης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top