Κ. Μακρή: Βαρύ το πακέτο της συμφωνίας

Παραδέχονται ότι τσάκισαν την μεσαία τάξη αλλά δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό…

«Δεν ξέρω αν στον ΣΥΡΙΖΑ θα τους δυσκολέψει η ΔΕΗ,  ξέρω ότι όλους εμάς θα μας τσακίσει το υπόλοιπο πακέτο μιας πολυ βαριάς συμφωνίας» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star:   

«Προσέξτε  τον συνδυασμό αφορολογήτου και μείωσης συντάξεων απο το 2019: Αν δεν μπει πλαφόν όπως επιχειρεί η κυβέρνηση,  όλες οι συντάξεις θα κοπούν έως 35% και απο τα 450 ευρώ και πάνω θα πληρώνει κάποιος φόρο.

Με τη μείωση του αφορολογήτου θα πληγούν και  χαμηλόμισθοι ενώ θα ισοπεδωθεί πια οριστικά και η μεσαία τάξη, η οποία ούτος η άλλως εχει πάθει τεραστία ζημιά».

Υπενθύμισε ακόμα ότι  χτες ο κ. Τσακαλώτος «έκανε μια εφιαλτική παραδοχή  ότι πέσαμε έξω στο ότι θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή και για να προστατεύουμε τους φτωχούς «ρίξαμε όλα τα βάρη στη μεσαία τάξη»

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών,  η αναλογία ήταν μεταξύ δαπανών και φόρων:

2014

Δαπάνες 74% - Φόροι 26%

2016

Δαπάνες 58% - Φόροι 42%

Κατέληξε,  η Κ. Μακρή  στο σχόλιό της:

«Το ομολόγησε δηλαδή ότι συνειδητά  ξετίναξε  τη μεσαία τάξη. Προφανώς, αφού κατάλαβαν τι κινάνε , για να μην το αλλάζουν δεν τους πειράζει, ανεξαρτήτως αν αυτό πλέον καταστρέφει αποδεδειγμένα την οικονομία».

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top