Handelsblatt: Λιτότητα ή μέτρα το δίλημμα που θέτει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

«Κίνηση τακτικής» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του για την Ελλάδα και το πρόγραμμα

Handelsblatt: Λιτότητα  ή μέτρα το δίλημμα που θέτει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

Μήνυμα στην Αθήνα να εφαρμόσει τους όρους λιτότητας,  καθώς σε διαφορετική περίπτωση και  χωρίς το ΔΝΤ,  η Ε.Ε. θα καταφύγει σε πολύ πιο σκληρά μέτρα, έστειλε  ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη  συνέντευξή του στην Süddeutsche Zeitung, σύμφωνα με την επίσης γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

 «Στο Βερολίνο και ειδικά στην Αθήνα, στελέχη της κυβέρνησης  και βουλευτές σάστισαν. Αλλάζει αιφνιδίως  ο Σόιμπλε την τακτική του;  Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που το  ΔΝΤ  αποχωρήσει από τη διάσωση;» αναφέρει για τα ερωτήματα που προέκυψαν η εφημερίδα,  αλλά υπενθυμίζει και  την διευκρίνιση του υπουργείου  Οικονομικών ότι ο Σόιμπλε αναφερόταν σε ένα ολότελα υποθετικό ενδεχόμενο».  

 

«Εμμένουμε στο ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει,  δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου», γράφει η Handelsblatt.

Το δημοσίευμα αμφιβάλλει πάντως ότι ο Β. Σόιμπλε «προβαίνει απερίσκεπτα σε μια τέτοια δήλωση» και επικαλείται δήλωση υψηλόβαθμου εκπροσώπου  της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία  «βεβαίως ο Σόιμπλε, κάνοντας μια τέτοια δήλωση, έχει πάντα κάποια σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του».

Υπογραμμίζει ακόμα η εφημερίδα ότι μία αποχώρηση του ΔΝΤ θα ήταν «το σοβαρότερο όλων των πιθανών ατυχημάτων για το Βερολίνο»,  καθώς τότε θα πρέπει η γερμανική Βουλή να ψηφίσει εκ νέου για το ελληνικό πρόγραμμα, με την επίτευξη πλειοψηφίας να είναι υπερβολικά αμφίβολη στο εσωτερικό  των κομμάτων CDU και CSU (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές).

 «Αυτή την ψηφοφορία δεν τη θέλει κανείς, ούτε ο κ. Σόιμπλε», τονίζουν   κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία εκτιμά ότι  «αυτό το γνωρίζει και ο κ. Σόιμπλε. Γι' αυτό οι δηλώσεις του έχουν μάλλον χαρακτήρα τακτικής».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top