Βενεζουέλα: Οργή για τον θάνατο 22χρονου διαδηλωτή

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Ακόμη και ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο παραδέχθηκε πόσο οδυνηρός είναι ο θάνατος ενός αντικυβερνητικού διαδηλωτή μόλις 22 ετών από την πιστή στον ίδιο εθνοφρουρά. Τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού που δέχτηκε τρεις σφαίρες από καουτσούκ στο στήθος από πολύ κοντινή απόσταση και από μη επιτρεπόμενο όπλο κατέγραψε η κάμερα. Η εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου. Στο ίδιο σημείο τη Δευτέρα είχε σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο άλλος ένας νεαρός

Τα τελευταία δυο περιστατικά, ενώ δέχτηκε επίθεση και υπέστη ζημιές μέρος της στρατιωτικής βάσης Λα Καρλότα, είναι αλήθεια ατυχή. Λυπάμαι γι' αυτά. Είναι οδυνηρά αλλά είναι αποτέλεσμα αυτών που δημιουργούν τη βία.

Όπως έγινε γνωστό ο πατέρας του άτυχου νεαρού που σκοτώθηκε, ο Ντάβιντ Βαλενίλλα, ήταν προϊστάμενος του Μαδούρο όταν εκείνος εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού. Χθες για μια ακόμη φορά οργισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την Εθνοφρουρά του Μαδούρο στους δρόμους του Καράκας. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιά σε φορτηγά, διαμαρτυρόμενοι για τους θανάτους που έχουν  φτάσει συνολικά τους 76 σε 84 ημέρες ταραχών.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top