Ψηφίστε την Αντίπαρο για το ευρωπαϊκό βραβείο της καλύτερης τοποθεσίας!

Είναι η πρόταση της Ελλάδας για τον διαγωνισμό, μέσω της ταινίας “Suntan” του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ψηφίστε την Αντίπαρο για βραβείο καλύτερης τοποθεσίας

Για το βραβείο European Location Award, το οποίο θεσπίστηκε από το Filming Europe, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commissions (EUFCN), σε συνεργασία με το Cineuropa, θα συναγωνιστούν 11 θαυμάσιες τοποθεσίες (locations).

Η τελική λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών locations προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων σε δύο στάδια: πρώτον, το Film Commission κάθε χώρας, το οποίο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions (EUFCN) επέλεξε και πρότεινε ένα location (μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην οποία γυρίστηκε κινηματογραφική ή τηλεοπτική ταινία). Η πρόταση της Ελλάδας από το Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του EKK, ήταν η Αντίπαρος και το “Suntan” του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, η οποία και συγκαταλέγεται πλέον στους φιναλίστ. Έπειτα, μία ομάδα ειδικών και κριτικών κινηματογράφου του Cineuropa, επέλεξαν την τελική λίστα των υποψηφιοτήτων.

Πόλεις, φρούρια, νησιά, ιστορικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες, εντυπωσιακά οροπέδια: τα τοπία της υπέροχης ηπείρου της Ευρώπης αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους σε ένδεκα από τα ωραιότερα ευρωπαϊκά locations, τα οποία φιλοξένησαν γνωστές και αγαπημένες ταινίες και σειρές, τα τελευταία δέκα χρόνια, και τα οποία θα συναγωνιστούν τώρα για τον τίτλο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Κινηματογραφικού Location της Δεκαετίας» (“Best European Film Location of the Decade”).

Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εκλέξουν τον νικητή, επιλέγοντας και ψηφίζοντας το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2017, όλοι μπορούν να επισκεφθούν την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa - www.cineuropa.org και να ψηφίσουν, συμπληρώνοντας την online φόρμα.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 7 Νοεμβρίου 2017, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της τελετής, το Filming Europe - EUFCN θα ανακοινώσει τόσο τη νικήτρια τοποθεσία όσο και τον ψηφοφόρο που θα κερδίσει το έπαθλο της διαμονής.

Μπορείτε να ψηφίσετε την Αντίπαρο εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top