Ποια είναι η παγίδα για την Ελλάδα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς-Κινούμενες βόμβες εντός της χώρας

Τους κρατούν φυλακισμένους για λόγους ασφαλείας-Νέο αίτημα έκδοσης από την Τουρκία- Πρώτη ανάρτηση 27-01-2017 20:47

Με απειλές για κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό κλιμακώνει η Τουρκία τις αντιδράσεις της για την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των 8 αξιωματικών από τον Άρειο Πάγο. Ταυτόχρονα την Παρασκευή επανήλθε με νέο αίτημα έκδοσης, το οποίο όμως νομικοί εκτιμούν ότι δεν μπορεί να έχει τύχη. Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη διαδικασία χορήγησης ασύλου, καθώς τυχόν απόρριψή του τους καθιστά κινούμενες βόμβες εντός της χώρας.

Στο video θα δείτε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς της Αεροπορίας Στρατού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η τύχη των οποίων δυναμιτίζει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πρόκειται για 6 πιλότους και δυο μηχανικούς της αεροπορίας στρατού.

Ειδικά, οι δυο Τούρκοι ταγματάρχες, Τζενκάι Μπουγιούκ - Ταγματάρχης- πιλότος, και Αχμέτ Γκιουζέλ -Ταγματάρχης -πιλότος θεωρούνται από το καθεστώς Ερντογάν άνθρωποι του ιμάμη Γκιουλέν. Οι ίδιοι πάντως το αρνούνται.

Η Τουρκία, επανήλθε μέσα σε 24 ώρες με δεύτερο αίτημα έκδοσης.

Το αίτημα έκδοσης προφανώς θα στηρίζεται σε νέα στοιχεία ενώ δεν αποκλείεται να παρέχονται διαβεβαιώσεις πως οι 8 θα δικαστούν δίκαια στην Τουρκία.

Όπως εξηγούν όμως ανώτερες εισαγγελικές πηγές , τα νέα στοιχεία δεν εισφέρουν ουσιαστικά τίποτα στη διαδικασία. Ο Άρειος Πάγος δεν έκρινε αν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι, αλλά ότι ανεξάρτητα από τη βαρύτητα των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορούνται, δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους.

«Είτε πρόκειται για το ίδιο αίτημα με νέα αποδεικτικά στοιχεία οπότε αυτό θα είναι απαράδεκτο, είτε πρόκειται για αίτημα με άλλον νομικό χαρακτηρισμό, ή για άλλη αξιόποινη πράξη, η τύχη θα είναι η αυτή!» δήλωσε στο Star ο Χρήστος Μυλωνόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Νομικοί εκτιμούν ότι το νέο αίτημα δύσκολα θα έχει τύχη, αλλά η παγίδα πλέον για τη χώρα μας κρύβεται στη διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί η Ελλάδα να αποφάσισε πως δεν εκδίδονται στην Τουρκία, αλλά μπορεί επίσης να αποφανθεί πως δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα μας και άρα πρέπει να την εγκαταλείψουν και να πάνε όπου νομίζουν. Την απόφαση για τη χορήγηση ασύλου την λαμβάνει όχι πλέον η Δικαιοσύνη αλλά ειδική επιτροπή ασύλου. Το πότε θα εκδώσει την απόφασή της είναι άγνωστο αλλά δεν μπορεί να αργήσει πολύ.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ 8 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ;

Αν και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας διέταξε την απόλυση των 8 τούρκων στρατιωτικών από τις φυλακές, αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι στο κτίριο της διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τυπικά έγινε πρόταση για παράταση της κράτησής τους ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την έκδοση ασύλου. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι 8 Τούρκοι έχουν εκφράσει φόβους για την ζωή τους  και η παράταση της κράτησης γίνεται καθαρά για λόγους ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top