Ο Kamasi Washington στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο σπουδαίος συνθέτης και σαξοφωνίστας θα δώσει μία μοναδική συναυλία στις 4 Ιουλίου

Ο Kamasi Washington  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο σπουδαίος σαξοφωνίστας και συνθέτης Kamasi Washington που έχει καταφέρει να γεφυρώσει την ποπ-ραπ με την τζαζ έρχεται στις 4 Ιουλίου  2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων δίνοντας μία μοναδική συναυλία.

Η Early Bird ξεκίνησε ήδη την προπώληση των εισιτηρίων  έως τις 21 Μαΐου.

Ο Καμάσι γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1981 και ήταν ένα από τα επτά παιδιά του σαξοφωνίστα Rickey Washington. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και ύο χρόνια αργότερα, ο πατέρας του τού χάρισε ένα σοπράνο σαξόφωνο:  «Ήταν ένας έρωτας με το πρώτο φύσημα, θεία φώτιση, περίπου όπως όταν πρωτογνωρίζεις τον άνθρωπο που θα παντρευτείς»! είχε αναφέρει ο σαξοφωνίστας σε συνεντεύξεις του.


Ο Καμάσι μεγάλωσε στα προάστια του Λος Άντζελες, τη δεκαετία του 1980, σε μια εποχή και περιοχή με πολλά περιστατικά βίας – κάποια στιγμή, μάλιστα, βρήκε έναν άνθρωπο σκοτωμένο στην αυλή του σπιτιού του. Αυτό συνέβαλε στην πολιτικοκοινωνική αφύπνισή του. Πήγε στο φημισμένο γυμνάσιο Hamilton και, ως έφηβος, περιόδευε με την μπάντα του πατέρα του, αλλά και με το –αναπάντεχα τζαζιστικό– γκρουπ του διάσημου ράπερ Snoop (Doggy) Dogg. Σπούδασε στο UCLA εθνομουσικολογία, και πιο συγκεκριμένα τις μουσικές παραδόσεις της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Γκάνας. Πρωτοεμφανίστηκε στο δίσκο Young Jazz Giants το 2004 και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα, όπως ο Wayne Shorter, ο Kenny Burrell, ο Herbie Hancock, ο George Duke, ο Stanley Clarke, η Chaka Khan, η Lauryn Hill, αλλά και η Beyonce.

Το 2015 συμμετείχε στο μνημειώδη δίσκο To Pimp a Butterfly του Kendrick Lamar, ο οποίος περιλάμβανε στίχους που έγιναν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, ενώ τιμήθηκε και με Γκράμι.

 

Την ίδια χρονιά, μετά από πολύμηνες ηχογραφήσεις, ολοκλήρωσε το προσωπικό ντεμπούτο άλμπουμ του, The Epic, μια υπερπαραγωγή με ορχήστρα και χορωδία, όπου διακρίνονταν σημαντικές καταβολές και επιδράσεις, τόσο μουσικές (Coltrane, Sanders, Blakey, Sun Ra) όσο και ιδεολογικές (Malcolm X). Το τρίωρο αυτό άλμπουμ χαρακτηρίστηκε αριστούργημα από τους περισσότερους κριτικούς, βρέθηκε στην κορυφή δεκάδων iTunes Jazz Charts και τιμήθηκε με το American Music Prize.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top