Πίσω στα 80s! Η λαμπερή δεκαετία ξαναζωντανεύει στην Τεχνόπολη

Μια ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση

Πίσω στα 80s! Η λαμπερή δεκαετία ξαναζωντανεύει στην Τεχν

Μια ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση με τίτλο «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη»  διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2017. Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θα διεξάγονται παράλληλες δράσεις, με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.

Η δεκαετία του ’80 αποτελεί το πρόσωπο μιας εποχής εξιδανικεύσεων, με ανοδική κοινωνική κινητικότητα και ευημερία, που, ταυτόχρονα συμβολίζει και μια διαδρομή που οδηγεί στη σημερινή κρίση.

Στόχος της έκθεσης δεν είναι η καλλιέργεια συναισθημάτων νοσταλγίας για το παρελθόν ή η ανάδειξη ευθυνών αλλά η παρακολούθηση μιας πολυσήμαντης περιόδου της σύγχρονης Ιστορίας μας, η οποία σημάδεψε τις ενεργές, σήμερα, γενιές και ίσως καθορίσει και το μέλλον των νεότερων.

Η έκθεση με τίτλο «Ελλάδα του Ογδόντα» θα εισάγει τον επισκέπτη στην ελληνική δεκαετία του ’80, μέσα από μια διαδρομή που περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές κατηγορίες που αφορούν την πολιτική, τις τέχνες, τον τρόπο ζωής και την τεχνολογία, και η οποία θα αναπτυχθεί σε δεκατρία περίπτερα.

Θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, εκπαιδευτικά workshops, που θα απευθύνονται σε όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top