Ιστορίες... της πυλωτής - Ποιοι έχουν δικαίωμα χρήσης και ποιοι όχι

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για τη χρήση της μόνο από τους ιδιοκτήτες δίνει η ΠΟΜΙΔΑ

Ποιοι έχουν δικαίωμα χρήσης και ποιοι όχι της πυλωτής

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για τη χρήση της πιλοτής σε πολυκατοικίες μόνο από τους ιδιοκτήτες, δίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε και τις αιτιάσεις ότι τον χώρο της πιλοτής δεν μπορούν ούτε οι ενοικιαστές να χρησιμοποιούν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων αναφέρει ότι «η απόφαση δεν αφορά σε καμιά περίπτωση ενοικιαστές ούτε θέτει θέμα απαγόρευσης μίσθωσης των νόμιμων ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή σε ενοίκους του ιδίου κτιρίου.

Κυρίως η απόφαση αυτή δε θίγει στο παραμικρό τη νομιμότητα των εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων στάθμευσης σε όλη τη χώρα που ανήκουν ως παραρτήματα στα διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας, και κατ’ επέκταση των λίγων εκείνων θέσεων σε παλαιές πολυκατοικίες που είναι μεν οριζόντιες ιδιοκτησίες, πλην όμως ανήκουν κατά κυριότητα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας, οπότε σύμφωνα με την πάγια νομολογία των δικαστηρίων μας, είναι έγκυρες κατά μετατροπή (άρθρο 182 Α.Κ.), ως παραρτήματα των διαμερισμάτων τους.

Στην ιστοσελίδα της ΠΟΜΙΔΑ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τις θέσεις στάθμευσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top