Γενική συνέλευση ΣΕΒ στην επέτειο των 110 χρόνων του

Φέσσας: Η ανθεκτικότητα του ΣΕΒ αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι κάθε κύκλος κρίσης έχει και ένα τέλος

Γενική συνέλευση ΣΕΒ στην επέτειο των 110 χρόνων του

Με την αθρόα προσέλευση των μελών ξεκίνησαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που φέτος συμπίπτει με τα 110 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εθνική οικονομία.

Μιλώντας στα Μέλη του ΣΕΒ ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας αναφέρθηκε στη φετινή επέτειο συμπλήρωσης των 110 χρόνων του Συνδέσμου σημειώνοντας ότι «η υπερεκατονταετής ιστορία του Συνδέσμου μας, όπως επέζησε μέσα από Παγκόσμιους Πολέμους, Εμφύλιο, Δικτατορία, διχασμούς και τόσες άλλες κρίσεις, η εσωτερική του σοφία και γνώση για τις βαθύτερες συναρμογές της ελληνικής οικονομίας, η ενότητα των μελών μας, είναι η δύναμή μας. Αυτή ακριβώς η ανθεκτικότητα του ΣΕΒ αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι κάθε κύκλος κρίσης έχει κι ένα τέλος».  

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στα μέλη ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι θα συνεχίσουμε να προωθούμε δυναμικά την ατζέντα των επενδύσεων. «Στηρίζουμε,  έμπρακτα την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στις αρχές του 2018 θα πραγματοποιήσουμε ειδικό επενδυτικό συνέδριο, όπου θα καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν πραγματικά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Φέσσας για την ανάγκη της βιομηχανικής αναγέννησης της χώρας σημειώνοντας ότι η ελληνική βιομηχανία με τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή και τις εξαγωγές της και να στηρίξει πολύ περισσότερο την ελληνική οικονομία. 

Στην ομιλία του στα μέλη ο Γενικός Διευθυντής κ. Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ρόλου και της δράσης του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι τη χρονιά που μας πέρασε «γίναμε περισσότεροι και πιο δυνατοί» αυξάνοντας τη βάση μελών του ΣΕΒ κατά 30%. 

«Εκπροσωπούμε ένα όλο και πιο σημαντικό μερίδιο της οικονομίας. Τα μέλη μας στηρίζουν έμπρακτα τα δημόσια έσοδα, δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν, επενδύουν, εξάγουν και πραγματοποιούν το 65% των συνολικών επιχειρηματικών επενδύσεων», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος. 

Στη συνέχεια παρουσίασε τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος στους τομείς της βιομηχανίας και μεταποίησης, της φορολογικής δικαιοσύνης, της καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, των νέων δεξιοτήτων και της αγοράς εργασίας, της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, του ανταγωνισμού και των αγορών προϊόντων, του διεθνούς εμπορίου & Εξωστρέφειας, Νεοφυούς επιχειρηματικότητας, Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics), Εταιρικής Διακυβέρνησης, Ενέργειας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσα από τις 19 Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας και της συμμετοχής 320 ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων σε αυτές.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top