Ποιες λύσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για όσους βγήκαν εκτός των 100 δόσεων

Χιλιάδες φορολογούμενοι είδαν «κόκκινη κάρτα» από την εφορία

"Δεν μπορούμε να πληρώσουμε... Δεν αντέχουμε άλλους φόρους " δηλώνουν χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν αποβληθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ενώ στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν λύσεις προκειμένου να τους επανεντάξουν.
"Προσπαθούμε και είμαστε σε φάση διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή για το τι θα γίνει με το��ς πολίτες που είχαν τις 100 δόσεις και για κάποιο λόγο βγήκαν εκτός των 100 δόσεων και το πώς θα μπορέσουν να ενταχθούν" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Τα σενάρια που επεξεργάζονται και διαπραγματεύονται με τους θεσμούς προβλέπουν:
-Επανένταξη στη ρύθμιση όσων την έχασαν μετά την 1η Ιουλίου λόγω μη εξόφλησης νέων φορολογικών οφειλών καθώς η προθεσμία για την πληρωμή τους μειώθηκε από τις 30 στις 15 ημέρες.
-Φορολογούμενων, βάσει κριτηρίων, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες και
-Φορολογούμενων που την έχασαν λόγω ανωτέρας βίας, όπως μη εκτέλεση πάγιων εντολών λόγω των κάπιταλ κοντρό��ς.
Πολλοί φορολογούμενοι πάντως έχασαν τη ρύθμιση καθώς σήκωσαν ψηλά τα χέρια από την ανελέητη φορολογική επίθεση. Η επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων, έστω βάση κριτηρίων, αποτελεί βασικό αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, προκειμένου να ανασάνει η αγορά που στενάζει από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top