Τι τρέχει με 13ο και 14ο μισθό; Τα σενάρια για ενσωμάτωσή τους - Η δυναμική παρέμβαση της ΕΣΕΕ

Λέει όχι στην κατάργηση αλλά και στην ενσωμάτωσή τους – Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Στην άποψη ότι όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αλλά ούτε και να ενσωματωθούν στους υπόλοιπους 12 μισθούς εμμένει η ΕΣΕΕ.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, ενόψει της μεγάλης συζήτησης για τα εργασιακά που ανοίγει τον Σεπτέμβριο, επισημαίνει μετά από ανάλυση στοιχείων (δείτε εδώ του πίνακες: ΕΣΕΕ.doc)πως έχει μεγάλη σημασία να διατηρηθούν τα δώρα και το επίδομα αδείας και παραθέτει δύο λόγους:

• αφενός έχει ιδιαίτερη σημασία στη «ροπή κατανάλωσης» της εγχώριας αγοράς

• αφετέρου δεν επιβαρύνει με επιπλέον μη μισθολογικό κόστος τους εργοδότες και τους εργαζόμενους.

Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τισέν δήλωσε πρόσφατα ότι δεν ενδιαφέρει την ΕΕ εάν οι αμοιβές καταβάλλονται σε 12 ή 14 μισθούς ή ακόμα ανά 15νθήμερο σε 27 καταβολές, αλλά η συνολική ετήσια αμοιβή του εργαζόμενου και η αντίστοιχη δαπάνη για τον εργοδότη.

Αυτός είναι ο λόγος, εξηγεί η Συνομοσπονδία, που η ΕΕ στη λίστα της δεν αναφέρει ως κατώτερο μισθό τα 586 ευρώ αλλά τα 684, διότι ενσωματώνει το 13ο και 14ο μισθό.

Δείτε ακόμη:

ΣΕΒ: Πρωταθλήτρια στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ η Ελλάδα – Τι προτείνουν οι επιχειρηματίες

ΣΕΒ για τα εργασιακά: Να οικοδομήσουμε ένα σύστημα χωρίς τα σφάλματα του παρελθόντος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top