Είστε δημόσιος υπάλληλος και πρώην ιδιωτικός; Αναγνωρίστε την ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ μέσα στη διορία!

Έβγαλε ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Το δικαίωμα να αναγνωρίσουν έως και επτά χρόνια προϋπηρεσίας θα έχουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που είχαν εργαστεί στο παρελθόν στον ιδιωτικό τομέα. Από το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά η σχετική διαδικασία.

Με εγκύκλιό του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν ηλεκτρονικά για την πρόθεσή τους εντός 2 εργάσιμων ημερών τις οικείες διευθύνσεις προσωπικού.

Στη συνέχεια εντός προθεσμίας ...10 ημερών θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά στην αρμόδια διεύθυνση προσωπικού. Εάν κάποιος φορέας καθυστερήσει να τους παραδώσει το αντίστοιχο δικαιολογητικό, θα πρέπει να αναγράψουν στην αίτησή τους ότι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση για τη λήψη του δικαιολογητικού.

Δείτε την ανακοίνωση: ΕΔΩ

Όπως μεταδώσαμε και π��ο ημερών στο star.gr, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει ανακατατάξεις, καθώς θα επηρεάσει:

-Τη βαθμολογική κατάταξη: Η αναγνώριση έως και επτά ετών προϋπηρεσίας θα δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους που θα αποδείξουν τα χρόνια απασχόλησης να «ανέβουν» στη βαθμολογική κλίμακα, με αποτέλεσμα να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης, όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

-Το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών: Η αναγνώριση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θα δώσει τη δυνατότητα σε στελέχη του Δημοσίου να ενταχθούν στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών που καταρτίζεται, καθώς η πιστοποιημένη εμπειρία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη λίστα τ��ν υποψηφίων για την ανάληψη επιτελικών θέσεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-Τη μισθολογική τους εξέλιξη, αλλά από το 2018: Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο και τον νόμο που ορίζει το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο Δημοσίου, οι αποδοχές των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό θα είναι... παγωμένες μέχρι και το 2018. Όμως η θεσμοθέτηση της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας ανοίγει τον δρόμο για να αποδοθούν οι αυξήσεις λόγω ωριμάνσεων ύστερα από 2 χρόνια.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα είναι: τα ένσημα ή βεβαίωση από τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία που θα πιστοποιούν τον χρόνο εργασίας, αποδεικτικό συνάφειας αντικειμένου από τα αρμόδια Επαγγελματικά Επιμελητήρια.

Παράλληλα, στα δικαιολογητικά εντάσσονται η βεβαίωση μισθολογικών καταστάσεων που αποδεικνύει τη θέση που κατείχε ο υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εφόσον ο υπάλληλος εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος κατέχει πτυχίο πανεπιστημίου και έχει την ειδικότητα του ΠΕ Διοικητικού - Λογιστικού με προϋπηρεσία στο Δημόσιο 12 χρόνια κατατάσσεται στον βαθμό Β. Εάν έχει προϋπηρεσία πέντε χρόνια ως λογιστής σε γραφείο στον ιδιωτικό τομέα, καταλαμβάνει τον Βαθμό Α και θα μπορεί να διεκδικήσει θέση προϊσταμένου. Ο βασικός μισθός θα παραμείνει στα 1.387 ευρώ μεικτά. Μετά το 2018 που εκτιμάται ότι θα ξεπαγώσουν οι ωριμάνσεις, θα φτάσει τα 1.623 ευρώ, αφού θα υπολογίζεται ότι θα έχει 19 χρόνια προϋπηρεσίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top