Τα απόνερα του Brexit: «Μαύρο» από τον ΟΟΣΑ στα στοιχεία του μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Δεν θα δημοσιοποιεί τους βασικούς οικονομικούς του δείκτες

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει την δημοσιοποίηση των βασικών οικονομικών του δεικτών έως τον Σεπτέμβριο, καθώς υποστηρίζει ότι η αβεβαιότητα που δημιούργησε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit θα μπορούσε να καταστήσει τα στοιχεία παραπλανητικά ή ανακριβή!
Κάθε μήνα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δημοσιοποιεί ένα σύνθετο δείκτη για όλα τα κράτη-μέλη του, που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει σημεία καμπής στην οικονομική δραστηριότητα. Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι κανένας δείκτης δεν θα ανακοινωθεί αυτόν ή τον επόμενο μήνα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερο σημαντικά στοιχεία.
Ο ΟΟΣΑ έχει και στο παρελθόν αναστείλει την δημοσίευση στοιχείων λόγω «σημαντικών απρόβλεπτων ή μη αναμενόμενων γεγονότων», όπως τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2011 ύστερα από το μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία.
Αναφερόμενος στον αντίκτυπο της ψήφου των Βρετανών υπέρ του Brexit, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου υποδείκνυαν σταθερή δυναμική ανάπτυξης στις χώρες του ΟΟΣΑ και άνοδο στις αναδυόμενες οικονομίες. Ωστόσο, τα στοιχεία που «αποτυπώνουν τις μεταγενέ��τερες και ενδεχομένως σημαντικές μεταβολές στις εκτιμήσεις δεν θα είναι διαθέσιμα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου» διευκρινίζει ο οργανισμός.
Η επόμενη εκτίμησή του θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 8 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top