ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ! Το 80% των Ελλήνων ζει με εισόδημα μικρότερο από 1.000 ευρώ

Περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μετά τα μέτρα του τρίτου μνημονίου

​Στην απόλυτη φτωχοποίηση οδηγείται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, με την ανάπτυξη να φαντάζει όνειρο απατηλό.

Σύμφωνα με έρευνα της Καθημερινής, μετά την υλοποίηση των τελευταίων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, ώστε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, το 80% των Ελλήνων θα έχει το 2018 καθαρό ατομικό εισόδημα, μικρότερο από τα 1.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως επτά εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο οχτώ εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων θα έχουν καθαρές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των φορολογουμένων έχει καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω από 968 ευρώ, ενώ οι χαμηλοί μισθοί, οδηγούν και σε χαμηλές συντάξεις.

Μάλιστα από το σύνολο των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, μόλις 70.000 εργαζόμενοι σε σύνολο 2 εκατομμυρίων θα καταφέρουν να πάρουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ.

Τέλος, όσοι συνταξιοδοτούνται θα βλέπουν το μηνιαίο εισόδημά τους να μειώνεται κατά ποσοστό που ξεπερνά το 40% - 50%, αφού ο μισθός των 1.500 ευρώ θα αντικαθίσταται από σύνταξη που θα είναι μικρότερη από 800 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top