Η αύξηση φόρων στα νησιά «τσάκισε» τα έσοδα του κράτους! ΒΙΝΤΕΟ

Όσο φορολογούν το αλκοόλ τόσο μειώνονται τα λεφτά στα δημόσια ταμεία

​Mια μεγάλη "τρύπα" στα έσοδα από τον ΦΠΑ και τους άλλους φόρους δημιουργείται από τα νησιά. Η υστέρηση αύτη παρατηρείται το πρώτο τετράμηνο του 2016 πριν δηλαδή αυξηθεί ο ΦΠΑ, οπότε αντιλαμβάνεται κάνεις τι έχει να γίνει τους επόμενους μήνες!

Η υστέρηση εσόδων στη Μύκονο φτάνει το 62%,στην Πάρο, την Ρόδο και την Ζάκυνθο το 39%, στη Σαντορίνη το 37%, στο 30% στην Κω και στο 22% στην Κέρκυρα.

Οι επιχειρηματίες επισημαίνουν ��τι ο... Μάιος ήταν ο χειρότερος μήνας της τελευταίας πενταετίας, εκφράζοντας την απαισιοδοξίας τους για το μέλλον λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Η αύξηση του ΦΠΑ μείωσε τα έσοδα. Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με τα οινοπνευματώδη: Από 282 εκατομμύρια ευρώ το 2014, πέρυσι έπεσαν στα 272 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσαν μείωση δηλαδή κοντά στο 3,5% !

Οι εφοριακοί μιλούν για "όργιο" φοροδιαφυγής που συστηματικά παρατηρείται στα νησιά, κυρίως στα δημοφιλή όταν μπαίνει το καλοκαίρι.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top