ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Δώρο ενηλικίωσης για τους 18αρηδες η… φορολογική δήλωση

Από φέτος θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση αν έχουν έστω και κάτι μικρό στην κατοχή τους

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Δώρο ενηλικίωσης για τους 18αρηδες η… φορολογική δήλωση

​Φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν από φέτος οι νέοι που έκλεισαν τα 18 εντός του 2015 σε περίπτωση που έχουν έστω και ένα πολύ μικρό εισόδημα, άσχετα από το αν είναι προστατευόμενα μέλη.

Νέος που είναι φοιτητής, έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και είναι υψηλός κύριος ή έχει δανεικό μερίδιο από ακίνητο ή από αυτοκίνητο υποχρεούται φέτος να κάνει δήλωση μόνος του, ενώ ο μπαμπάς του θα τον συμπεριλάβει στη φορολογική δήλωση ως προστατευόμενο μέλος.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί κάποιος, ενώ δεν έχει πραγματικό εισόδημα, ξαφνικά να βρεθεί να χρωστάει στην εφορία.

Όπως σημειώνουν φοροτεχνικοί, ένας νέος που έτυχε να έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο που του έχουν πάρει οι γονείς του και ένα ακίνητο από μια γονική παροχή συν το αφορολόγητο του αγάμου 3.000 ευρώ, ξεπερνάει το όριο του τεκμαρτού εισοδήματος και θα κληθεί να πληρώσει 300 με 400 ευρώ άδικα.

Κάποιοι νέοι υποστηρίζουν ότι θα ήθελαν να μπορούν να βρουν δουλειά μέσα στην κρίση, ακόμα και αν χρειαστεί να υποβάλουν δήλωση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top