ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δεν θα γίνει το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης

Επιστρέφουν στις Βρυξέλλες τα κλιμάκια της τρόικας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δεν θα γίνει το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης για την Ελλάδα. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ Michel Reijns με ένα Tweet.

«Δεν υπάρχει επιπλέον Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Συνάντηση για την πρώτη αξιολόγηση, το πακέτο προληπτικών μέτρων και το χρέος σε επόμενο στάδιο», έγραψε.

eg.jpg
Ο εκπρόσωπος προχώρησε σε αυτή την ανάρτηση, μετά από γύρο τηλεφωνικών επαφών που είχε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ με άλλους υπουργούς Οικονομικών και τα κλιμάκια της τρόικας, τα οποία επιστρέφουν στις Βρυξέλλες, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για την ακύρωση του Eurogroup είναι γιατί οι ελληνικές αρχές και οι Θεσμοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία όχι μόνο στα λεγόμενα εφεδρικά-μέτρα που αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο Άμστερνταμ, αλλά ούτε και στα βασικά μέτρα για τη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Δείτε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ για την Ελλάδα

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ από Έλληνα αξιωματούχο: Χωρίς συμφωνία χρεοκοπούμε τον Ιούνιο!

Κάνουν τα πάντα για το ΔΝΤ–Τι είναι ο Μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης δημοσιονομικών μεγεθών

ΒΟΜΒΑ:Η κυβερνηση καθυστέρησε σκόπιμα τη διαπραγμάτευση-Θα εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο;

ΘΡΙΛΕΡ με την διαπραγμάτευση: Χρόνος και ρευστότητα πιέζουν την κυβέρνηση

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top