ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ στην αγορά μετά την Ηλεκτρονική! ΔΕΙΤΕ ποια εταιρεία έκλεισε

Άπιαστο όνειρο η ανάπτυξη

​Μετά το… κανόνι της Ηλεκτρονικής που προκάλεσε κλυδωνισμούς στην αγορά και άφησε χωρίς δουλειά 450 εργαζόμενους, μία ακόμα θρυλική εταιρεία έβαλε λουκέτο.

Πρόκειται για την εταιρεία Σαραφίδης, που ήταν θυγατρική της Ηλεκτρονικής και μία από τις πιο γνωστές εταιρίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με το Capital, η αίτηση της πτώχευσης εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και ήταν αναμενόμενη μετά το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής.

Το ταμείο έμεινε… μείον και η εταιρεία δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

2bb2c2f7e9de692852142c91ff0b5762_L.jpg

«Δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον βελτίωσης της κατάστασης, καθώς οι συνεργαζόμενοι με την μητρική εταιρεία οίκοι και δη εκείνοι του εξωτερικού προέβησαν σε αιτήματα κατάπτωσης των εγγυητικών μας επιστολών και σε καταγγελίες των συμβάσεων μας, με επιπλέον αποτέλεσμα να μην μας προμηθεύουν με εμπόρευμα. Τα ράφια και οι αποθήκες αδειάζουν και οι προμηθευτές είναι εξαγριωμένοι λόγω την αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες στις οποίες στραφήκαμε για παροχή στοιχειώδους ρευστότητας, όπως κάναμε και στο παρελθόν, όγι μόνο δεν μας δίνουν ούτε ένα ευρώ μέσω των δανειακών συμβάσεων που έχουμε υπογράψει αλλά ταυτόχρονα παρακρατούν το προϊόν από τις εισπράξεις με προγράμματα δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών, στραγγαλίζοντας ακόμα και την πενιχρή ρευστότητα που υπήρχε», αναφέρει η αίτηση πτώχευσης.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2015, η εταιρεία Σαραφίδης εμφανίζει χρέη που ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ και από αυτά οι 785.000 ευρώ αφορούν βραχυπρόθεσμα δάνεια, ενώ οι ζημιές προ φόρων ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

145159.jpg

Η ιστορία της θρυλικής εταιρείας της Β. Ελλάδος

Η εταιρεία Σαραφίδης ιδρ��θηκε το 1969 με έδρα την οδό Ερμού 29 στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο την εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Υπήρξε η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών στην Θεσσαλονίκη που προχώρησε σε ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων εγκαινιάζοντας το δεύτερο κατάστημα της στην ανατολική Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1988.

Από το 1997 έως και το 2009 εγκαινίασε εννέα νέα υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Κοζάνη, Βόλο, Τρίκαλα και Κατερίνη, ενώ το 2007 η Σαραφίδης προσχώρησε στον όμιλο Ηλεκτρονική.

Ο αριθμός των εργαζομένων της από 53 στις 30/6/2014 μειώθηκε, έναν χρόνο μετά, σε 35, όπως και οι παροχές προς το προσωπικό: από άνω του 1 εκατ. ευρώ σε 497,8 χιλιάδες ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top