Αλεξιάδης σε τράπεζες: «Μειώστε τις χρεώσεις για τα POS»

Όσα είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Αλεξιάδης σε τράπεζες: «Μει��στε τις χρεώσεις για τα POS»

​Συστάσεις προς τις τράπεζες έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής, ώστε να μειώσουν τις υψηλές χρεώσεις στα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) και το ύψος των προμηθειών που παρακρατούν.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Β. Κόκκαλη, ο κ. Αλεξιάδης, είπε πως η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους στην προσπάθεια να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και την εισφοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην ανάγκη για εναρμόνιση της πολιτικής των τραπεζικών ιδρυμάτων και των ιδιωτικών εταιρειών πώλησης των μηχανημάτων POS, με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και σημείωσε πως θα μιλήσει ο ίδιος με τις διοικήσεις των τραπεζών για να επεκταθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Σύντομα μάλιστα, όπως είπε, θα θεσμοθετηθεί διάταξη, η οποία θα προβλέπει την ύπαρξη ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, για τις ηλεκτρονικές εισπράξεις και τις εισπράξεις μέσω καρτών.

Τέλος αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων, είπε πως το 2015 δημιουργήθηκαν επιπλέον έσοδα 39 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2013 και 2014.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top