ΤΡΕΧΟΥΝ και δεν ΦΤΑΝΟΥΝ στην κυβέρνηση: Σενάρια φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών και κυνηγιών

Δεν βγαίνουν τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην εκπαίδευση

​Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση, αναζητώντας τα ισοδύναμα εκείνα που θα τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση να επιβάλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με διαρροές στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση να επιβληθεί φόρος στα τυχερά παιχνίδια και συγκεκριμένα στο ΚΙΝΟ, που είναι αρκετά δημοφιλές.

Συγκεκριμένα, μία από τις προτάσεις που έχουν γίνει είναι να επιβληθεί φόρος 0,05 ευρώ σε κάθε στήλη του συγκεκριμένου παιχνιδιού, το οποίο κοστίζει σήμερα 0,50 ευρώ η στήλη. Έτσι, αν γίνει αυτό, κάθε στήλη θα κοστίζει 0,55 ευρώ και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου 260 εκατ. από τα 400 εκατ. που πρέπει να βρει για να γλιτώσει από τον πονοκέφαλο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Βέβαια, δεν είναι τόσο εύκολο να βρει τα χρήματα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρή αντίδραση τόσο σε ό,τι αφορά στις πιθανές απώλειες εσόδων, όσο και σε νομικό επίπεδο, αφού το κράτος από μόνο του δεν μπορεί να ανατρέψει τη σύμβαση που υπέγραψε μετά την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, αν δεν… κάτσει το σενάριο με την φορολόγηση του ΚΙΝΟ, τότε, υπάρχει μία ακόμα πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ στο κρέας, αλλά όχι στο κρέας ευρείας κατανάλωσης, αλλά στα… κυνήγια!

Έτσι, το ελάφι, το αγριογούρουνο, ο λαγός, το βουβάλι θα θεωρείται είδος πολυτελείας και θα υπαχθεί στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια επί χάρτου και όπως έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές, πολλά σενάρια έχουν μείνει στα χαρτιά γιατί στην πράξη δεν μπορούσαν να φέρουν τα… προσδοκώμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top