ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ μες στο καλοκαίρι! Πιέζουν οι δανειστές για νέες αυξήσεις

Έρχεται η λυπητερή για 1,3 εκατ. φορολογουμένους

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ μες στο καλοκαίρι! Πιέζουν οι δανειστές για νέες αυξήσεις

​Φοροκαταιγίδα μες στο κατακαλόκαιρο ετοιμάζει η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των δανειστών, καθώς ζητούν νέες αυξήσεις, μιας και σύμφωνα με τις προβλέψεις τους φέτος θα υπάρχει έλλειμμα και όχι πλεόνασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουαρτέτο των θεσμών ζητεί να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και μπλοκάκια από το 55% που είναι φέτος στο 75% και στο 100% για το 2016, γεγονός που θα επιβαρύνει κατά πολύ τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με μπλοκάκι.

Επίσης, απαιτούν να αυξηθεί η έκτακτη εισφορά από 4% στο 6% για τα εισοδήματα από 50.000 ευρώ και να αλλάξει ο νόμος που ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου από την ελληνική Βουλή.

Βέβαια την ώρα που ζητούν αυξήσεις στη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων, ζητούν τη μείωση του φόρου αλληλεγγύης από 8% στο 6% για τα εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ!

Μέσα σε όλα αυτά, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου του ΕΝΦΙΑ στις 250.000 ευρώ, που σημαίνει ότι τα βάρη θα κληθούν να σηκώσουν και πάλι τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, καθώς θα υπάρξει αύξηση ή αλλαγές στους συντελεστές για τις κατοικίες που έχουν χαμηλή αντικειμενική αξία.

Συνολικά οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φέτος μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες περίπου 8 δισ. ευρώ σε φόρους, από τα οποία τα 3 δισ. θα προέλθουν από τον φόρο εισοδήματος.

Ήδη περίπου 1.246.000 φορολογούμενοι έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια για την… λυπητερή με τον επιπλέον φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top