Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 16/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της ενόψει του επικείμενου Eurogroup, επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και οδήγησε την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε απώλειες.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές καταγράφοντας διευρυμένες απώλειες, εν μέσω δημοσιευμάτων σχετικά με την άκαμπτη στάση των δύο πλευρών και αποτιμώντας το ενδεχόμενο μη εξεύρεσης λύσης μέχρι το τέλος του μήνα που λήγει και το υφιστάμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 1.1%, 1.89% και 1.75%, αντίστοιχα.

Στη λεωφόρο Αθηνών επικράτησε πανικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς οι απώλειες του Γενικού Δείκτη κατά τα πρώτα λεπτά ξεπέρασαν τις 7 ποσοστιαίες μονάδες, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με απώλειες κατά 4.68%, στις 738.25 μονάδες, ενώ ο συναλλακτικός όγκος άγγιξε τα 100 εκατ. Ευρώ.

Το αρνητικό κλίμα αποτυπώθηκε και στην αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις του διετούς και του δεκαετούς ξεπέρασαν τις 28 και 12 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα.

Στι�� ΗΠΑ, το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τη μειωμένη μέτρηση για τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία μειώθηκε κατά 0.2% σε μηνιαία βάση, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0.2% Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.6%, 0.42% και 0.46%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το αρνητικό κλίμα παραμένει στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 0.63%, έκαστος, ενώ οι απώλειες εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος παρατηρούνται ήπιες διακυμάνσεις σήμερα το πρωί, καθώς το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.10% και 0.09% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1272) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7226), ενώ ενισχύεται κατά 0.04% σε σχέση με το Γιέν ��απωνίας (139.30).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι δείκτες οικονομικού κλίματος που εκδίδει το ινστιτούτο Ifo για τη Γερμανία και την Ευρωζώνη, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top