Ελέγχονται 1.380.000 ΑΦΜ για φοροδιαφυγή... αλλά μπορεί να πάρει 30 χρόνια!

Είναι περίπου 20 οι ελεγκτές και εξετάζουν χιλιάδες υποθέσεις

​Περισσότερα από 1.380.000 είναι τα ΑΦΜ που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Περιλαμβάνονται και στις επτά λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς και αντιστοιχούν τόσο σε φυσικά όσο και σε νομικά πρόσωπα.

Ωστόσο, οι διαδικασίες ελέγχου τους προχωρούν τόσο αργά που θα χρειαστούν 30 χρόνια για να ολοκληρωθούν, αφού δεν υπάρχουν ελεγκτές παρά περίπου 20, οι οποίοι προσπαθούν να διευθετήσουν χιλιάδες υποθέσεις.

Αυτά προκύπτουν από 25σέλιδη επιστολή που έστειλε στα αρμόδια υπουργεία, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ζητώντας να τεθούν στη διάθεσή του 300 ελεγκτές προκειμένου να φέρει σύντομα ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Ο ίδιος αποκαλύπτει ακόμα πως αυτή τη στιγμή ελέγχονται τουλάχιστον 7 λίστες μεταξύ των οποίων η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Εμβασμάτων Εξωτερικού, η λίστα Λιχτεστάιν, η λίστα Λουξεμβούργου και Μεγάλης Βρετανίας με τους 306 Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων εκεί, και η λίστα με τα 65 CD που περιέχουν τα στοιχεία προσώπων που έστειλαν στο εξωτερικό τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top