Έντεκα εκατομμύρια ευρώ μάζεψε το Δημόσιο από αδρανείς καταθέσεις

Στα 48 εκατ. το ποσό που συγκέντρωσε τα τελευταία δύο χρόνια

​Συνολικά 11 εκατ. ευρώ κατάφερε να μαζέψει το Δημόσιο από αδρανείς καταθέσεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα τελευταία δύο χρόνια το ποσό που πήρε το Δημόσιο από αδρανείς καταθέσεις έφτασε τα 48 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου 4151/2013 κάθε πιστωτικό ίδρυμα, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, οφείλει αμέσως μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου της 20ετίας να αποδίδει στο Δημόσιο συγκεντρωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους τα υπόλοιπα των ��δρανών καταθέσεων, πλέον αναλογούντων τόκων, καταθέτοντας στην Τράπεζα της Ελλάδος τα σχετικά ποσά σε ειδικό λογαριασμό και να ενημερώνει ταυτόχρονα την αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον νόμο.

Ακόμα προβλέπεται ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ειδοποιούν τρεις φορές τους καταθέτες των οποίων οι λογαριασμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση, αν το υπόλοιπό τους είναι πάνω από 100 ευρώ.

Η πρώτη ειδοποίηση πρέπει να γίνεται με την παρέλευση πέντε χρόνων από την ημερομηνία που ανοίχθηκε ο λογαριασμός, η δεύτερη δέκα χρόνια μετά και η τρίτη 15 χρόνια μετά. Αφού περάσουν 20 χρόνια, τα ποσά θεωρούνται έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top