ΑΔΕΙΑΖΕΙ την κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ – Ζητά προσήλωση στο πρόγραμμα

Τρικλοποδιά λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Οργανισμού

​Μπορεί η κυβέρνηση τη Δευτέρα, δια στόματος, του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη να ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμη για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, όμως ο οργανισμός φρόντισε με την έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας να βάλει τρικλοποδιά στα σχέδιά της, ζητώντας ουσιαστικά την προσήλωση στο πρόγραμμα.

Όπως τονίζει ο ΟΟΣΑ, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η ύφεση. Ο οργανισμός υπεραμύνεται των αλλαγών που έγιναν στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και επισημαίνει ότι θα πρέπει να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομους.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι αυτές είναι:

«Αυξήστε την αποτελεσματικότητα των ενεργών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας»

«Μειώστε τα θεσμοθετημένα εμπό��ια στον ανταγωνισμό»

«Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος»

«Αυξήστε την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης»

«Αυξήστε την αποδοτικότητα του φορολογικού συστήματος»

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα φτάνει το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος θα δειπνήσει με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και θα συζητήσουν για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει στο Eurogroup και την περιβόητη εργαλειοθήκη που τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα το πρωί της Τετάρτης και όσο κορυφώνεται ο πυρετός των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ο κ. Γκουρία θα συ��αντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top