Γιάννης Βρούτσης: «Στις 40.000 οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία»

«Η ένταξη αποτελεί μονόδρομο και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη, τόσο ευνοϊκή ρύθμιση»

Γιάννης Βρούτσης: «Στις 40.000 οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία»

Να σπεύσουν να ενταχτούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων συμβουλεύει ο Γιάννης Βρούτσης τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη τόσο ευνοϊκή ρύθμιση:

«Τα έως τώρα στοιχεία, επιβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση έχει αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται η δυναμική της πορεία καθώς, έως σήμερα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 40.000 πολίτες και έχουν ρυθμιστεί οφειλές περίπου 750.000.000 ευρώ» δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως:

«Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, καθώς χιλιάδες οφειλετών δεν έχουν ακόμη ενταχθεί. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε άλλη ούτε τόσο ευνοϊκή ρύθμιση. Το καλύτερο για τους οφειλέτες, είναι να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, έως το τέλος του έτους».

Να σημειώσουμε ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση έχει ορισθεί από το νόμο η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.

Ωστόσο και υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας για αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δ��σεων, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που να επηρεάσουν σημαντικό αριθμό οφειλετών.

Ακόμη όμως και αν υπάρξουν αλλαγές ή και βίαιη κατάργηση της ρύθμισης πριν από το τέλος Μαρτίου, θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top