Πρόεδρος Ifo: Βγάλτε την Ελλάδα από το ευρώ με δέλεαρ ένα νέο «κούρεμα»!

«Θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το χάος»

Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με δέλεαρ ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους της προτείνει σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», ο καθηγητής Χάνς-Βερνερ Σιν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Όπως τονίζει ο Γερμανός καθηγητής, «μια προσωρινή έξοδος από το ευρώ, θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος».

«Δυστυχώς, το ευρώ έχει θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αν δεν βρούμε μεθόδους να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της Νότιας Ευρώπης με τρόπο που να επιτρέπει την προσωρινή έξοδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να “σκοτώσουμε” αυτό το σχέδιο» επισημαίνει ο ίδιος.

Ο καθηγητής Sinn, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια επικεφαλής των «πέντε σοφών»-συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου Αγγ. Μέρκελ, δηλώνει, επίσης ότι αντιτάσσεται στην επιδίωξη χωρών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά και της ΕΚΤ για χαλάρωση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, που επιβάλλει το Βερολίνο στην Ευρωζώνη και υπεραμύνεται της πολιτικής σκληρής λιτότητας.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ifo θεωρεί ότι «είναι παράλογο να κατηγορείται η Γερμανία, η μεγαλύτερη δύναμη ανακούφισης της λιτότητας στην Ελλάδα, ότι επιβάλλει τη λιτότητα, επειδή δεν προτίθεται να δώσει απεριόριστες εγγυήσεις και να αποδεχτεί απεριόριστη συσσώρευση πρόσθετου χρέους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top