ΟΑΕΕ: «Δώσε ό,τι μπορείς και… σώσε»

Οδηγία προς οφειλέτες για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις

​Δώσε και σώσε. Αυτή φαίνεται είναι η άτυπη οδηγία που δίνει το υπουργείο Εργασίας προς όσους έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, καλώντας τους να πληρώσουν ότι μπορούν, ώστε να γλιτώσουν τις κατασχέσεις.

Πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, τα οποία αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Τα Νέα, η γραμμή που έχει δοθεί είναι ότι όποιος καταθέσει οποιοδήποτε ποσό σε κάποιο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως οφειλής, θα μπορέσει να αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η πλειονότητα όσων χρωστούν στον ΟΑΕΕ δεν γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να καταβάλει ποσό μικρότερο από εκείνο που προβλέπει η ρύθμιση που έχει κάνει.

Ενδεικτικό είναι ότι οι ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ αγγίζουν το 41,7% των καθυστερούμενων οφειλών των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα το υπουργείο να επιζητά τρόπους για να εισπραχθούν τα χρεωστούμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top