ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ όσο όσο για να γλιτώσουν το�� ΕΝΦΙΑ

Διαμερίσματα, αξίας 100.000 πωλούνται κάτω από 40.000 ευρώ

​Ακούνε ΕΝΦΙΑ και τρέχουν ο�� ιδιοκτήτες ακινήτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων και για να γλιτώσουν από αυτόν, ξεπουλάνε όσο όσο την ακίνητη περιουσία τους.

Με το που πήραν τα εκκαθαριστικά στα χέρια τους, αρκετοί ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων δεν το σκέφτηκαν λεπτό και έβαλαν πωλητήριο.

Η τάση αυτή βέβαια δεν είναι καινούργια και πρωτοξεκίνησε όταν επιβλήθηκε το θρυλικό… «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, όμως τώρα, μετά τα εξωφρενικά λάθη που έχουν εντοπιστεί σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Ακόμα και άνθρωποι με περιουσία άνω των 300.000 ευρώ σκέφτονται πολύ σοβαρά να πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν και απευθύνονται σε κτηματομεσίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις από μέλη της που ζητούν μέχρι και να δωρίσουν την περιουσία τους για να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, χαρακτηρίζει τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας «τρελό», διευκρινίζοντας ότι επιβαρύνει υπέρογκα τα κενά ακίνητα που δεν φέρνουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τιμωρεί τη μεγάλη ακίνητη περιουσία μέσω του συμπληρωματικού φόρου.

Την ίδια ώρα πάνω από 250.000 ακίνητα παραμένουν αδιάθετα εδώ και χρόνια, ενώ ο αριθμός τους το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.

Στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες κενά διαμερίσματα, κυρίως σε παλιές πολυκατοικίες 30 – 40 ετών που δεν βρίσκουν ενοικιαστή.

Μάλιστα οι ��διοκτήτες των ακινήτων αυτών τα πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές, με αποτέλεσμα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, αξίας 300.000 ευρώ, να πωλείται ακόμα και κάτω από τις 40.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top