Βρούτσης: Οι λύσεις ήταν μπροστά μας εδώ και πολλά χρόνια αλλά κάναμε ότι δεν βλέπαμε

Στα 943 ευρώ η μέση σύνταξη τον Ιούλιο

Βρούτσης: Οι λύσεις ήταν μπροστά μας εδώ και πολλά χρόνια αλλά κάναμε ότι δεν βλέπαμε
«Για πολλά χρόνια οι λύσεις ήταν μπροστά μας, αλλά είτε δεν τις βλέπαμε είτε, ακόμη χειρότερα, δεν θέλαμε ή δεν τολμούσαμε να τις δούμε» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας την έκθεση Ιουλίου του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του Υπουργείου Εργασίας για τη συνταξιοδοτική δαπάνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική δαπάνη για το πρώτο 7μηνο ανέρχεται σε 16,13 δισ. ευρώ, ενώ η μέση σύνταξη ανέρχεται στα 943,80 ευρώ.

Όσον αφορά τον αριθμό των συνταξιούχων, από 2.700.000 τον Ιούνιο του 2013 έφθασε στα 2.656.855 τον Ιούλιο, εκ των οποίων το 50% λαμβάνει μία σύνταξη, το 34% δύο συντάξεις και το 12% τρεις συντάξεις. Μέσα σε όλα, υπάρχουν και 369 συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 7 συντάξεις!

«Στην παρουσίαση της μελέτης που εκπονείται από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα αποδειχθεί ότι συντηρούσαμε ένα κατακερματισμένο σύστημα ασφάλισης πολλών ταχυτήτων, δαπανηρό και, κυρίως, άδικο και αναποτελεσματικό. Στον νέο ασφαλιστικό χάρτη που προετοιμάζουμε μεθοδικά όλα αλλάζουν για πάντα» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top