Α. Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: θα ακυρώσουμε τις αποφάσεις για απολύσεις-διαθεσιμότητα

«Αποφάσισαν να βάλουν την κοινωνία στην κρεατομηχανή» υποστήριξε

Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των εργαζομένων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα διαμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, απολυμένους ΕΟΠΠΥ, νοσηλευτές και εργαζόμενους της ΕΡΑ.

Στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο ο κ. Τσίπρας μίλησε «για ένα παγκόσμιο πείραμα που συντελέστηκε τα 3 - 4 τελευταία χρόνια στη χώρα μ��ς, όπου κάποιοι τεχνοκράτες αποφάσισαν να βάλουν μια ολόκληρη κοινωνία στην “κρεατομηχανή” και να την δεσμεύσουν, καθώς η Ελλάδα έχει πλούτο, παραγωγή και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό».

Ειδικά για τους απολυμένους ισχυρίσθηκε ότι όλοι τους «αποτελούν σήμερα το success story της κυβέρνησης Σαμαρά, που ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει και πλεονάσματα θράσους».

Χαρακτήρισε επίσης σαν «πρωτοφανή καταστροφή» την ανεργία που ξεπέρασε το 30% και το 60% στους νέους και ζήτησε από την κοινωνία «να αντισταθεί στη νέα κατοχή και στην προσπάθεια η Ελλάδα να γίνει μια αποικία χρέους στη νέα Γερμανική Ευρώπη», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπό το κράτος της απειλής ψηφίζει όλες τις καταστροφικές επιταγές που της έχουν επιβάλει οι ξένοι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η τρόικα θα φύγει από τη χώρα» και ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. «Καταργούμε το μνημόνιο, προχωρούμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προχωρούμε το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στόχος μας, ούτε ένας συμπολίτης μας, χωρίς να έχει την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ��ατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε ρεύμα, σε φαγητό, σε στέγαση» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε στη συνέχεια το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ με φυσ��κό αέριο, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει την αγοραπωλησία του κομματιού της ΔΕΗ που προσφέρει η κυβέρνηση και ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε επίσης το μειονοτικό χωριό του Εχίνου, όπου επισήμανε ότι η παρουσία του στην ορεινή Ροδόπη αποτελεί μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη μειονότητα. Όπως ανακοίνωσε, αν εκλεγεί ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη, που υποστηρίζεται στη Αν. Μακεδονία και Θράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες θα προέρχεται από χώρο της μειονότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top