Χατζηδάκης: Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σύμμαχος των ελληνικών επιχειρήσεων

Η ενίσχυση της ρευστότητας προτεραιότητα για τον ΥΠΑΝ

Βασικό μέλημα του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι να βρει διεξόδους ώστε να παρέχονται ενέσεις ρευστότητας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ειδικά τώρα που το τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιήθηκε και το υπουργείο Οικονομικών πράγματι επιταχύνει τις επιστροφές του εξαγωγικού ΦΠΑ, μπορούμε να ελπίζουμε σε μία βελτίωση της κατάστασης. Αυτό υπογράμμισε την Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης προλογίζοντας την παρουσίαση της έκδοσης του Επιχειρηματικού Οδηγού του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος «Θέλετε να εξάγετε; Οδηγός για μία εξωστρεφή επιχείρηση» .

«Στόχος μας είναι να γίνει βιώσιμη και σταθερή η τάση ενίσχυσης των εξαγωγών... και σε αυτό το στόχο είμαστε ενωμένοι. Και μαζί θα τον πετύχουμε» είπε με νόημα ο κ.Χατζηδάκης.

Στη συνέχεια σημείωσε με έμφαση: «οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σύμμαχος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς αναφέρθηκε στη σημασία του χρηματοοικονομικού εργαλείου της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top